UBP Parti Meclisi, dün saat 17:00’de ‘aniden’ çağrıldığı toplantıda, 11 kişilik parti Genel Yönetim Kurulu’nu seçmek için bir araya geldi.
UBP Kurultayı’nda ikiye bölünen partinin Ahmet Kaşif cephesinden Mağusa Milletvekili Afet Özcafer ile Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Hasan Taçoy’un katıldığı toplantıda başlar başlamaz gerginlik yaşandı.
KÜÇÜK, TÖRE’YE SÖZ HAKKI VERMEDİ
Genel Başkan İrsen Küçük, LTB Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili karar almak için 25 Parti Meclisi Üyesi’nin toplanma talebi geldiğini, bu nedenle toplantı çağrıldığını belirtmesinin ardından, iki bölgede uzlaşı ile üyelerin belirlendiği, diğer bölgeler için ise 15 dakikalık aradan sonra seçime gidileceğini açıkladı.
İrsen Küçük’ün açıklaması üzerine Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre söz istedi, Küçük ’aradan sonra’ dedi. Oturduğu yerden kalkan Zorlu Töre, şimdi konuşmak istediğini söyledi, Küçük dinlemedi.
BASIN DIŞARIYA ÇIKARILDI
Töre, “Yapılan demokratik değildir… Genel Yönetim Kurulu üyelerinin belirleneceğinden bizim bir saat önce haberimiz oldu” diye Küçük’e itiraz ederken, İrsen Küçük basının dışarı çıkmasını istedi. İrsen Küçük’ün Parti Meclisi toplantısı öncesinde birçok üyeyi odasına çağırarak özel konuşması da dikkat çekti.
UBP Kurultay’ında ‘Hacca gittiği’ belirtilen, daha sonraki Cumhuriyet Meclisi ve Parti Meclisi toplantılarına da katılmayan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, dünkü PM toplantısına katıldı.
“YÖNETME BİÇİMİ ÇOK YANLIŞ”
YeniDüzen muhabirine konuşan Töre, “Mahkeme öncesi bu seçim yapılmamalıydı” dedi. UBP’nin bu şekilde yönetilemeyeceğini söyleyen Töre, toplantı sırasında Küçük’ün kendisine konuşmak için söz vermemesine rağmen PM dağılmadan konuşmasını gerçekleştirdiğini belirtti. Toplantıya 1 saat kala kendilerine çağrı yapıldığını söyleyen Töre, böyle bir şeyin kabul edilemez bir yönetme biçimi olduğunu vurguladı.
GYK’DA SUNAT ATUN VE ERTUĞRUL HASİPOĞLU
Uzun tartışmaların ardından gerçekleşen oylamanın sonucunda GYK’da yer alacak 11 PM üyesi, Lefkoşa’dan Güner Göktuğ, Ertuğ Kader ve Erdoğan Mani; Gazimağusa’dan Ertuğrul Hasipoğlu, Sunat Atun ve İlker Edip; Girne’den Fuat Namsoy ve Yücel Atakara; Güzelyurt’tan Mahmut Özçınar ile Mustafa Tan; İskele’den de Cahit Falyalı oldu.