Geçen hafta spor şefimiz Burhan’a söz vermiştim.
Barcelona ve Manchester United’ın sponsoru THY’nin olası bir APOEL-ManU veya Barça eşleşmesi sonucu Türk uçaklarının Larnaka seferinin olup olamayacağını yazacaktım.
Geçen yıl THY zarları düşeş atmış ve sponsorluğunu yaptığı iki takım Şampiyonlar Ligi finalini Wembley’de oynamıştı. Bu onlar için tam anlamıyla bir şanstı ve bunun karını bu yıl THY görmüştür.
Güçlü sponsorlukların bile artık maç sonuçlarını nasıl etkilediğini dünya futbol kamuoyu artık daha rahat tartışmaktadır. Ama bugün konumuz bu değildir.
Türk Hava Yolları ile Manchester United arasındaki 3 buçuk yıllık sponsorluk anlaşması; Türk Hava Yolları’ının “Resmi Sponsor” ünvanı ile tüm -internet dahil- mecralarında reklam ve logolarının bulunması ile çekilecek reklam filmlerini kapsıyordu.
Sponsorluk kapsamında Manchester United takımı futbolcularının yer aldığı reklam filmleri çekilerek yurt içi ve yurt dışı ulusal kanallarda çoktandır yayınlanmaktadır.
“The world’s most popular football team” olarak da bilinen ve dünya futbolunun liderlerinden olan Manchester United futbol takımı, dünyanın en değerli futbol kulüplerinin başında geliyor.
Ama artık APOEL’in oynadığı Şampiyonlar Liginde değil bir alt küme olan UEFA Avrupa Liginde mücadele edecek! Evet APOEL ile ManU’nun bu yıl karşılaşma şansı bu haftaki maçlardan sonra ortadan kalktı.
Gelelim Barselona’ya... Barça beklenildiği gibi gurubunu lider tamamlayıp çekeceği kurayı bekliyor artık.
Ama bu kurada onların da APOEL ile eşleşme şansları yine yok. Çünkü APOEL de gurubunu lider tamamladı ve Barselona ile ayni kategoride ve ayni torbada olacaklar.
Yenidüzen Spor ekibinin hesaba katmadığı APOEL’in Şampiyonlar ligi gibi Avrupa’nın en prestijli şampiyonasında gurup lideri olarak bir üst tura çıkması olmuştur.
Bu aslında Yenidüzen’i değil tüm dünyayı şaşırtmıştır!
İkinci yanılgı da THY dahil tüm İngiliz basınının ve dünya futbol kamuoyunun yaşadığı şoktur. ManU Şampiyonlar Ligi kurulduğundan bu yana ilk kez guruptan çıkamamış ve Avrupa’da 2. kümeye düşmüştür!
ManU’nun yıldızı Patrick Evra “UEFA Avrupa Liginde oynamak utanç verici. Hislerimi anlatacak kelimeler bulamıyorum” demiştir.
Bugünün spor gündemi GS-FB geyikleri ile Aziz Yıldırımın şike ve hapis anılarıdır. Tweetlerde ve facebook bu geyiklerden geçilmiyor. Onlar İstanbul’da kim en büyük tartışması yapmaya devam ederken, Avrupa futbolunda 2. kümede bile niçin oynayamadıklarının hesabını sanırım yapacaklardır.
Bu gerçekler ışığında THY Larnaka’ya inermiydi olasılığını Yenidüzen Spor ekibinden özür dileyerek boşuna tartışmak istemiyorum!