Süper Kupa Yenicaminin

Maç öncesi içimden bir ses maçın çok güzel geçeceğini söylüyordu. Tahminlerimde yanılmamışım. En son bu topraklarda 4 sene önce maç izlediğim için tanıdık simalar görmek güzel oldu. Salonda yeterli olmasa da iyi bir kalabalık vardı. Sponsorun desteği de u

 

 

Maç öncesi içimden bir ses maçın çok güzel geçeceğini söylüyordu. Tahminlerimde yanılmamışım. En son bu topraklarda 4 sene önce maç izlediğim için tanıdık simalar görmek güzel oldu. Salonda yeterli olmasa da iyi bir kalabalık vardı. Sponsorun desteği de umduğumdan daha iyiydi.

Maça geçecek olursak, ilk periyoda Koopspor hızlı başlasa da, Yenicami'de Sasa ve Aleksandr'ın etkili ve hırslı oyunları ile ilk periyot 26-19 Yenicami üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyotta tecrübeli İrfan'ı oyuna monte eden Koopspor koçu Emrah Güven, oyuncusundan aldığı 14 sayılık katkı ile maça tutunmayı başardı. Ama Yenicami'de hem pota altında Peter'in etkili oyunu, Sasa'nın dış atış tehdidi e oyuna sonradan giren Osman'ın hırslı oyunu ile devre 46-42 Yenicami üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyreğe Ahmet'in etkili oyunu ile başlayan Yenicami, Koopspor'un yabancı oyuncularının karar anlarında yaşadığı zorluklardan yararlanarak farkı açmaya başladı. Bu arada tek uzuna dönen Koopspor, Sheyi'den beklenen verimi alamayınca, Sasa ve Peter'in etkili oyunları sonucu üçüncü periyot 66-55 Yenicami üstünlüğü ile tamamlandı. Özellikle Koopspor'un tam toparlanma anında birer üçlük bulan Yenicamili Ahmet ve Erdal'ın etkisini de göz ardı etmemek gerek.

Son periyoda istekli başlayan Koopspor, Peter'in 4 faule ulaşarak kenara alınması ve Aleksandr'ın aldığı teknik faul sonrası pota altı gücünü kaybetti.

Maçın tam kızıştığı anlarda, Koopspor 64-69 geride iken oluşan bir pozisyonda Koopspor lehine karar veren hakemleri uyaran ve topa müdahale ettiğini belirten Kemal Taşçı, salondan büyük alkış aldı. Maç boyunca çok hırslı bir oyun ortaya koyan Kemal'in bu hareketi gerçekten oyunun en güzel anlarından biriydi. Koopspor bu dakikadan sonra rakibinin uzun eksikliğini de göz önüne alarak iyi bir savunma sergiledi ve farkı indirmeyi başardı.

Maç boyunca 16 ve 14 sayı bulan iki oyuncusunu kaybeden Yenicami, maça diğer skorer Sasa ile tutunmaya çalışırken, tecrübeli Kadri de skor anlamında Kemal ve İrfan'a yardım etmeye çalıştı. Bu arada bitmek bilmez enerjisi ile sazı eline alan Sasa, attığı 27 sayının yanında üstlendiği liderlik görevini de yerine getirdi. Maç 82-77 Yenicami lehine sona ererken, lig öncesi kupanın da sahibi olarak lige hazır bir görüntü çizdi. Maçın adamı olarak 2 kişiyi söylemek istiyorum, ilk olarak liderliği ve attığı 27 sayıyla Sasa, sonra da centilmenliği ve hırsı ile Kemal Taşçı. Umarım ligde de aynı çekişmede maçlar izleyebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri