PEO MEMORANDUMA KARŞI İLK EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Hristofyas’ın, sendikaları mücadeleye çağırmasının ardından, PEO, memoranduma karşı ilk eylemini Cuma günü gerçekleştirdi



Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, ekonominin durumunu, gözyaşları içerisinde anlattığı ve sendikaları mücadeleye çağırdığı Tüm Kıbrıs İşçi Federasyonu (PEO) 26’ncı kurultayındaki konuşmasının ardından PEO, memoranduma karşı ilk eylemini Cuma günü gerçekleştirdi. Alithia ve diğer gazeteler PEO kurultayında, karşısına rakip çıkmayan Pambis Kiritsis’in 4 yıl daha sendika genel sekreterliğine getirildiği kurultayın tamamlanmasından sonra, üzerinde tasarruf tedbirleri ve Avrupa aleyhtarı sloganlar yazılı pankartlarla PEO lokalinden “Avrupa Evi” önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildiğini yazdı. Eylemcilerin bir süre “Avrupa Evi” önünde durup memorandum aleyhine slogan da attıklarına işaret eden ve bu eylemi yansıtan bir de fotoğrafa yer veren gazeteye göre Kiritsis PEO Genel Sekreterliği’ne yeniden seçilmesinin ardından, Hristofyas’ın daha önce (kurultayın ilk gününde) yaptığıyla aynı frekansta bir konuşma yaptı. Troyka’nın dayatmasının, yapılan ilke anlaşmasının işçi çevresi için gerçekten zor ve yönetilmesi gereken bir durum yarattığını söyleyen Kiritsis durumu kadercilikle kabul etmek niyetinde olmadıklarını, mücadele edeceklerini belirterek, “Bu zor şartlarda sendikal hareketin rolü daha da önem kazanıyor. Bu anlaşmaların çalışanlar açısından daha iyi olacak ve memorandum nedeniyle yitirilmiş görünen hakların geri alınması şartlarının yaratılması için sürekli mücadele etmekte kararlıyız” dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas PEO kurultayında yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Bu bir son değil, mücadele daha iyi şartlarda devam edecek. Çalışan kesimin birlik içerisinde, bugün memorandum yüzünden mahrum edildiği haklarının çoğunu geri alacağından eminim. Toplumumuzun, savaşçı ve talep kar niteliğinden zerre kadar ödün vermeyecek güçlü bir sendikal harekete, daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Bu mücadelede beni her zaman yanınızda ve mücadele arkadaşınız olarak bulacaksınız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri