Bu kadarı olur mu?
Olur işte!..
Paketler gelir, imzalar atılır, “uygulayacağız” denir, “kim ne derse desin” denir, “istihdamlar duracak” denir ama o da ne!
İstihdamlar durmuyor. UBP veya İrsen Küçük, Kurultay’a dönük olarak istihdam yapmaya devam ediyor. Gazetemizde isimleri yayınladık. UBP Kurultayı’na yönelik olarak delege çocukları istihdam edilmek üzere sıralandı.
İşte bizim memleket böyle. Bu kadar ucuz yaşıyoruz. Bir oya devlette istihdam.
Paketler UBP’nin işine geldiği gibi uygulanıyor. Peki o paketleri hazırlayanlar! Bu konuda söyleyecekleri bir şey yok mu?
Peki bu halkın söyleyeceği bir şey yok mu? UBP’ye oy verenlerin söyleyeceği bir şey yok mu?
Oy verdiğin ve iktidara getirdiğin parti bir oya insanları satın almaya devam ediyor. Oyunu geri istemeyecek misin?
Halkın diğer kesimi senin ne yapacağını bekliyor. Oyuna sahip çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Seninle alay edenlere vereceğin yanıtı bekliyor. Alay edilmesine izin vermeye devam edecek misin? Senin oyun doğrultusunda oy kullanmayanların da bu eziyeti yaşamasına, hak etmediği yönetimin devam etmesine izin verecek misin?
Halkımız senin ne yapacağını merak ediyor ve bekliyor.
Yetti artık!
Lefkoşa Türk Belediyesi Kıbrıs sorununa benzedi. Maaşlar ödenecekti, para bulunduydu, kredi alınacaktı… Sonra ödenemediydi, kredi alınamadıydı, anlaşılamadıydı, Bulutoğluları istifa edecekti, etmeyecekti derken sonunda istifa ettiydi ama ortada yine bir şey yok.
Çalışanlar yine parasız, yine aç, yine çaresiz. Hükümetimiz hâlâ Kurultayla uğraşıyor. Yatıyor, kalkıyor Kurultay… Aylardır aynı konu… Kurultaya gidecekti, gittiydi, kazandıydı, kazanmadıydı, mahkemeydi, istinaftı, karardı, olduydu, olmadıydı, tekrardı, değildi…
Yetti ama artık.
Bu memleketin başka konusu mu yok!
Kimlere yardım yapılıyor?
Hükümet Emekli Mücahitler Derneği’ne kira yardımı yapılması için karar aldı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararda “Bakanlar Kurulu, Emekli Mücahitler Derneği’ne aylık 500 Türk Lirası’nı geçmeyecek şekilde 1 Ocak 2013-31 Aralık 2013 tarihleri itibarıyla 12 (Oniki) aylık süre için Başbakanlık 2012 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan “Diğer Dernek, Birlik, Kurum vb. Kuruluşlara” 03-01-04-9-9-1-05-3-2-90 kaleminden karşılanmak üzere kira yardımı yapılmasını onayladı” deniyor.
Hükümet “diğer dernek, birlik ve kurumlar” derken kimleri kastediyor acaba? Başka kimlere kira yardımı veya başka yardımlar yapıyor? Rakamlardan oluşan kalemden kimlere, hangi dernek veya kurumlara ne kadar para gidiyor? Kira yardımı veya başka yardımlar yapılıyorsa bu yardımların kriteri nedir? Bu kriterlerin ne olduğu ve kimlerin para yardımı aldığı açıklanırsa kamuoyu da aydınlanmış olur.