Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)’nin 5 inci Olağan Genel Kurulu 20 Aralık 2012 tarihinde Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Divan Başkanı Sevilay Küçüksu olurken, divan başkan yardımcılığını da Şerif Onut ve Zeki Saygı’nın yaptığı genel kurulda, öncelikle faaliyet raporu, mali rapor ve denetim raporu onaylandı.
Genel Kurulda, Başkan Engin Erçelik beşinci kez başkanlığa getirilirken, Genel Sekreterliğe Cansu Canalp, Mali Saymanlığa İzzet Kaçmaz, Örgütlenme Sorumlusu görevine Berk Saygı, Kültür ve Sanat Sorumluluğuna Hüseyin Kaptan, Eğitim Sorumluğuna Bedia Tekbıyık, Sosyal Sorumluluk görevine Hasan Oğuzkan, Dış İlişkiler Sorumluluğuna Mertkan Hamit, Spor Birimi Sorumluluğuna Mustafa Şemi, Sosyal Aktiviteler Sorumluluğuna Erda Can ve Basın Yayın Sorumluluğuna Ahmet İlktaç getirildi.
Denetleme Kurulu, Erde Kaptan (başkan), Çiler Demirtay (üye) ve Fesra Bademli (üye)’den oluşurken, Ceza ve Disiplin Kurulu’na ise Olcayto Seyis (başkan), Bahire Güzer (üye) ve Emine Özarı (üye) seçildi.
Genel kurulda konuşma yapan MAGEM Başkanı Engin Erçelik, gençliğin verdiği enerji ile kısacık zamanda 44 faaliyet alanında bin 600 katılımcıya ulaştıklarını söyledi.
MAGEM kuruluşunda 3 odalı bir binada başladıkları faaliyetlerini, Gazimağusa Belediyesi’nin katkıları ile günümüzde büyük, kapsamlı ve her konuda donanımlı bir binada sürdürdüklerini anlatan Erçelik,MAGEM’in Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi ile daha geniş olanaklara sahip olacağını kaydetti.
MAGEM’in “bu ülkede hiçbir şey olmaz”, deyimine vurulan bir darbe, gençlerin kötü çevreler tarafından ötekileştirme çabalarına karşı vurulan bir darbe olduğunun altını çizen MAGEM Başkanı, MAGEM’in paylaşım ve kültür olduğunu dile getirdi.
MAGEM’in etkinlik yaptığı her alanda çalışkanlığı ve disiplini ile dikkat çektiğine değinen Engin Erçelik, “ MAGEM Her Yerde” sloganı ile çalışan tüm MAGEMli’lere teşekkür etti.
ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp yaptığı konuşmada, MAGEM projesinin Kıbrıs Türk Yerel Yönetimler tarihinin en kutsalı ve en önemlisi olduğunu söyledi.
Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediyesi’nin en kutsal varlık olan gençlerin daha iyi, daha sağlıklı ve oldukça zengin bir sosyal alanda gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
MAGEM’in amacının çocuklara ve gençlere aile ve okul dışında üçüncü bir yuva olup, onların spor, sosyal, kültürel ve her türlü eğitim alanında gelişmelerine katkı koymak olduğuna vurgu yapan Oktay Kayalp, MAGEM projesinin günümüzde ülkede tek olmadığını, başka yerel yönetimlerinde projeyi örnek aldığını dile getirdi.
RAKİP OLAMAZ
MAGEM’in gelişiminden rahatsız olanların varlığına dikkat çeken Belediye Başkanı, MAGEM’i kıskananlar olduğunu ancak kimsenin MAGEM’in rakibi olamayacağını, MAGEM’in rakibinin daha ileriye gidebilmek için yine MAGEM olduğunu anlattı.
MAGEM’in tesis olarak dünyanın birçok ülkesinde örneği olmayan tesislere sahip olduğunu bildiren Oktay Kayalp, sözlerine MAGEM’e emek veren yöneticilere ve genel kurula katılanlara teşekkürünü bildirerek son verdi.