Helal olsun Ufuk Fırat

Deplasmanda iyi oynayıp kazanmasına karşın evinde, kendi taraftarı önünde bekleneni verememek bir yana, son anda kalesinde basit sayılabilecek bir gol görmek, Mağusa Türk Gücü açısından ciddi bir motivasyon kaybı yaşattı. Savunma ağırlıklı bir oyun terc

 

 

Deplasmanda iyi oynayıp kazanmasına karşın evinde, kendi taraftarı önünde bekleneni verememek bir yana, son anda kalesinde basit sayılabilecek bir gol görmek, Mağusa Türk Gücü açısından ciddi bir motivasyon kaybı yaşattı.

Savunma ağırlıklı bir oyun tercih eden rakibi karşısında göbekten gidemeyen sarı yeşillilerde kanatlar da etkili çalışmayınca, hücum anlamında güç kaybı yaşandı. Savunmada ciddi baskı görmeyen MTG defansı rakip yarı sahaya rahat geçti. Ancak kapalı savunmayı aşmak için gerekli pas organizasyonlarını bir türlü gerçekleştiremedi. Gereksiz yere yapılan uzun paslarla da istenen etkinlik sağlanamadı. Uğur, kendisi için önlem alan ve boş alan bırakmayan rakip savunma karşısında iyi bir oyun sergileyemedi. Osman’ın ikinci devrede sağdan getirdiği toplar etkili olurken, buna karşılık oyundan çıkana kadarki dakikaya kadar Conteh özellikle ceza alanı içerisinde etkili olamadı. Kendi arkadaşlarıyla uyumsuzluk yaşadı. Top kayıpları artınca orta alanda organize bozuklukları yaşandı. Kapalı savunmayı aşamayan sarı yeşilliler, ikinci devrede kritik gol pozisyonlarından da yararlanamayınca, rakibe boş alan bırakmaya başladılar. Gol dakikasına kadar ceza alanı içerisinde pozisyonu olmayan rakip, tek yüzde yüzlük gol pozisyonunu olumlu değerlendirince, MTG birebir rakibi karşısında yenilerek haftayı puansız kapamak zorunda kaldı.

Serdarlı’da ise genel olarak takımda görev bilinci vardı.  Her oyuncu görevini tam yapabilme becerisini ve başarısını gösterdi. Kalede Özgür hata yapmasına rağmen kritik müdahalelerle rakibe gol şanı vermedi. Orta alanda gerek savunma, gerekse hücum anlamında etkili olundu. Ufuk’un organize ettiği ataklarda, Mete, Salih ve Kabore gibi isimler, rakip yarı sahaya çabuk yerleşip gol aradılar. Ancak ceza alanı içerisinde beklenen pozisyonlar bulunamadı. Kabore’yle tek forvet anlayışı, bunun önünde engel oldu. Savunmadan çıkan günün başarılı isimlerinden Faye, rakip savunmayı birçok kez şaşırttı. Oyuna sonradan giren Ediz’in süratle taşıdığı topla yaptığı orta, son dakikada kale alanına kadar rakip savunmanın boşluğunu çok iyi görerek girmeyi başaran Ufuk Fırat’ın takımına hediye ettiği üç puanı getiren golü kaydetmesini sağladı. Takım halinde iyi mücadele eden, görevlerini tam olarak yerine getirmeye çalışarak oynayan kırmızı beyazlılar, çok ciddi bir galibiyet alarak ligde kalma adına da önemli bir üç puanın sahibi oldular.

Serkan Şimşek iyi bir yönetim gösterdi. Yardımcıları da iyiydi. Maçın yarı bölümünde yağan yağmur ise özellikle maçı izlemeye gelen taraftarlara zor anlar yaşattı. Kapalı tribün olmayışından dolayı şemsiyelerle maçı izlemeye çalışan futbolseverlerin yanısıra basın odasına sığınanlar da oldu. Bu arada Serdarlı köyünde bir süredir kanser tedavisi gören ve vefat eden Yusuf Barkut isimli gencimize de Allah’tan rahmet diler, ailesine ve tüm Serdarlı camiasına başsağlığı dileriz.

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri