2012-13 sezonunun başarılı takımları içerisine girme başarısı gösteren batının Süper Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl, hedefsiz olmasına rağmen ligde yakaladığı başarı hiç de küçümsenemez.
Küçük Kaymaklı, Yenicami ve Çetinkaya takımlarının arkasından dördüncü sırada bulunan Bostancı Bağcıl takımı, ligde ilk yarı itibarı ile oynadığı 13 karşılaşmada sadece bu üç takıma mağlup oldu.
Kadro yapısı itibarı ile Bağcıl takımı Süper Lig’i tanıyan ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Ancak buna rağmen yedek kulübesi ligdeki en zayıf ekip.
Oynadığı 13 maçta 8 galibiyet, 2 de beraberlikle elde ettiği 26 puanla ligde rahat konumda bulunan Bostancı Bağcıl’da, rahat olmayan ve rahat durmayan tek bir isim var o da başkan Hasan Besim.
İstisnalar dışında tüm kulüpler gibi para bulmakta zorlanan ve bu sıkıntılar yaşanırken akıl almaz işler yapıp gündemi değiştirmeye çalışan Bağcıl Başkanı Hasan Besim, kulübün içerisinde yalnız kalmanın sıkıntısını yaşıyor.
Takımın durumu iyi olmasına rağmen taraftarı kendi evindeki maçlara bile gelmiyor.
Bu da hakemleri ödemede bile zorluk yaşamasına neden oluyor.
Federasyona, hakemlere, kulüplere olan borçlarını kapatmak için alacağı devlet katkısını bekleyen başkan Hasan Besim, aslında ne kadar zor durumda olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.
Böylesi zor durumda bulunan bir kulüp veya bir başkan kendine nasıl hedef koyabilir?
Tek hedef belirlersin, o da maddi sıkıntıyı aşmak!..
Devre arasının gelmesi ile birlikte takımın başarılı teknik adamı Toygar Davulcu ile yollarını ayırmasının tek sebebi de maddi sıkıntıyı aşmak için yapıldı.
Toygar Davulcu elindeki bu kadro ile yakaladığı bu başarıyı sürdürmek için haklı olarak çalışma yapacaktı. Bu da kulüpte yaşanan maddi sıkıntının büyümesine neden olacaktı.
Gelecek olan devlet katkısı ile dışarıya olan borçlar kapatılacak ve Toygar Hoca ile yolları ayırıp, sezon sonu elinde bonservisi bulunan futbolcuları ara transferde satıp elde edilecek gelirle de sezon tamamlanacak.
İşte şimdi ki hedef bu!..
Halbuki camia, kulübe ve takıma sahip çıksa, kulübe devamlı gelir sağlansa, yapılacak bir iki takviye ile hedef şampiyonluk olur.