BIÇAKLI: ASGARİ ÜCRETE NE OLDU

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yeni asgari ücretin ne zaman belirleneceğini sordu.

 



 

 Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yeni asgari ücretin ne zaman belirleneceğini sordu.
Bıçaklı yazılı açıklamasında, Asgari Ücret Yasası’na göre yılda en az bir defa Asgari Ücret Komisyonu toplanarak günün koşullarına göre yeni asgari ücreti belirlemesi gerektiğini, bu konuda da, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere hükümete büyük görev düştüğüne dikkat çekti.
Bıçaklı, hükümetin yasal suç işlediğini savunarak, iki yılı aşkın bir süredir yasaya rağmen asgari ücretin değiştirilmediğini ve çalışanların açlığa mahkum edildiğini ileri sürdü.
2011 ve 2012 yıllarında iki yıl boyunca sürekli olarak akaryakıta, gaza ve diğer tüketim maddelerine zam yaparak halkın alım gücünün yüzde 35-40 civarında düşürüldüğünü savunan Bıçaklı, açıklamasında şu görüşleri savundu:
“Çalışanlara ve emeklilere ne oranda hayat pahalılığı artışı vereceğini bile yasalar ortada dururken başka bir ülkenin başbakanına soran ve ondan izin alan bir hükümetten daha fazlasını beklemek saflık olur.

Asgari ücretliler ve halkımızın açlığa ve yoksulluğa mahkum edilen kesiminin bu hükümete hesap sorma zamanı gelmiştir. Ülkede çok süratle bir erken seçime giderek halkın gerçek iradesi ortaya çıkmalıdır.”



Arşiv Haberleri