5 dakikanızı ayırın OKUYUN!

İngiltere’de faaliyet gösteren Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu, lösemi hastası olan ve ilik nakli bekleyen 34 yaşındaki Bengü Shail için ilik nakli kayıt günü düzenliyor. Konu ile ilgili, Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Okul Koordinatörü Ahmet Havalı’nı

 

İngiltere’de faaliyet gösteren Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu, lösemi hastası olan ve ilik nakli bekleyen 34 yaşındaki Bengü Shail için ilik nakli kayıt günü düzenliyor.

Konu ile ilgili, Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Okul Koordinatörü Ahmet Havalı’nın duyurusu şöyle;

“Güney Londra'daki bir hayır kurumunda çalışan genç bir kadın, hayatını kurtarmak için acil bir şekilde Türk, Kıbrıslı Türk veya Kıbrıslı Rum’dan bir kemik iliği donörü arıyor.

2009'un Eylül ayında Acute Lymphoblastic Leukaemia teşhisi konulan Bengü Shail 34 yaşında. 

İki yıllık yoğun bir tedaviden sonra terapiye giden Shail, Macmillan Cancer Support'taki diğer kanser hastalarına yardımcı olarak hayatını yeniden inşa etti. 

Kuzey Kıbrıs doğumlu olan genç kadın, geçtiğimiz hafta hastalığın geri döndüğünü ve bedeninin her yerini kapladığı haberini aldı. Hayatta kalmak için tek şansı bir kemik iliği/kök hücre nakli olan Kıbrıslı genç kadın, dünya çapında 15 milyon insanın kayıtlı olduğu ve Türk, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum donörlerin sayısının oldukça az olduğu listede Bengü Shail'in uygun iliği bulma ihtimali oldukça düşük görnüyor.

Şu anda hastanede tedavi gören Shail, 'hepimiz kanser için bir tedavi istiyorum. Benim durumumda, tedavi doktorların elinde değil, benim toplumumun elinde. Benim gibi birisine bir yaşam şansı vermek için sayısız insan, bir kaç saatini ayırmaya hazır" dedi. 

Lösemi Kanser Toplumu'ndan, özellikle de Yunan, Türk ve Kıbrıs toplumundan donörlerle çalışan Androulla Stylianou ise, "binlerce hasta her gün donör bekliyor. Bu, onların yanlış etnik kökenden gelmesiyle ilgili. Kıbrıslı insanlar, büyük oranda kayıtlarda temsil edilmiyor ve bu sorunu acilen çözmemiz gerekiyor. Daha yüksek yaşam şansı, daha güçlü bir şeffaflık gerektiriyor" dedi.

Hiç kimsenin Bengü'nün annesinin yaşadığı acıları yaşamasını isteyemeyeceğini belirten Stylianou, tüm toplumun birbirine destek olması gerektiğini söyledi. 

Dinç ve sağlıklı ve 16-30 yaşları arasındaysanız ve Bengü ve onun gibi diğer insanlara yardım etmek istiyorsanız, www.anthonynolan.co.uk adresinden bşr Anthony Nolan başvuru paketi isteyenebilirsiniz. 

30-49 yaşları arasındakilerin ise kan verdiklerinde, British Bone Marrow Register'daki listeye eklenebileceği kaydediliyor. En yakınınızdaki kan verme kliniğini ise www.blood.co.uk adresine girip posta kodunuzu yazarak öğrenebilirsiniz. 

Bengü Shail ve ona yardımcı olunabilecek konularda daha fazla bilgi almak isteyenlerinse, Androulla Stylianou'ya 07872633508 numaralı telefondan ya da androulla@leukaemiacancersociety.org email adresinden ulaşabilecekleri kaydedildi.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri