“Yavaş yavaş yukarılara tırmanıyoruz”

“Yavaş yavaş yukarılara tırmanıyoruz”

Baf Ülkü Yurdu teknik direktörü Bülent Aytaç, takımdaki son gelişmeleri değerlendirdi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

 

K-Pet Süper Lig’in Güzelyurt ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun teknik patronu Bülent Aytaç, değerlendirmelerde bulundu. Aytaç, şu ana kadar ikinci devrede oynadıkları tüm karşılaşmaları kazandıklarını ve 4 maçta sadece kalelerinde sadece 1 gol gördüklerine dikkat çekti.

 

Aytaç: “Futbola değer veriyorsak tesisleşmeye de değer vermeliyiz”

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda geçtiğimiz gün Mustafa Özkayım Stadı’nda Ozanköy ile karşılaşan Baf Ülkü Yurdu, bu maçı son dakikada Hasan’ın attığı golle 1-0 kazanarak kupada çeyrek finale adını yazdırmıştı. Teknik direktör Bülent Aytaç, bu maçta iki takımında kötü performans sergilediğini, bunun tek sebebinin ise zemin olduğunu dile getirdi. Başarılı teknik adam, karlılaşmayı izleyenlerin tatsız ve zevksiz bir maç izlediğini aktararak, iki takımın oyuncularının da ciddi bir sakatlık yaşamamak için ikili mücadeleye girmeye kaçındıklarını dile getirdi. Aytaç; “geçtiğimiz hafta güzel bir tesisi sporumuza kazandırdık. Ancak, bu tip çalışmaları bütün tesislere yapmak gerekiyor. Sonuçta spor yapmak için uğraşıyoruz. Futbolumuza değer veriyorsak öncelikle altyapıya ve tesisleşmeye değer vermeliyiz.” Şeklinde konuştu.

 

“Esas hedefimiz lig sıralamasıdır”

Kupada bir tur daha atladıklarını hatırlatan Baf Ülkü Yurdu teknik direktörü Bülent Aytaç, Akova karşısında kötü bir performans göstermelerine rağmen turu atladıkları için mutlu olduklarını yineledi. Kupada çeyrek finale kaldıklarını hatırlatan başarılı teknik adam, esas hedeflerinin kupa değil, lig olduğunu söyledi. Ligde tırmanabildikleri kadar yukarıya tırmanmayı hedeflediklerini aktaran Aytaç, aldıkları güzel sonuçlarla yavaş yavaş yukarılara tırmanma yolunda ilerlediklerini söyledi. Koopbank Kıbrıs Kupası’nda çeyrek finale kaldıkları için de mutlu olduklarını belirten deneyimli teknik adam, kupada gidebilecekleri yere kadar gideceklerini de sözlerine ekledi.

 

“MTG en başarılı takımlardan biri”

Bülent Aytaç, hafta sonunda çok zorlu bir Mağusa Türk Gücü maçına çıkacaklarını belirterek, iki takımın da son haftalarda çıkışta olduklarını söyledi. Mücadelenin çok zor geçeceğini söyleyen Aytaç, rakiplerinin devre arasında kötü bir süreç yaşamalarına rağmen iyi toparlandıklarını ifade etti. Rakiplerinin ligin 2’nci devresinde 3’te 3 yaptığına işaret eden Aytaç, Mağusa Türk Gücü’nün ikinci devrenin şu ana kadar en başarılı ekiplerinden biri olduğunu ve rakiplerine saygı duyduklarını kaydetti. Akova karşısında Hüseyin Şerifali’nin sakatlandığını hatırlatan teknik direktör Bülent Aytaç, oyuncunun 2 hafta sahalardan uzak kalacağının bilgisini verdi. Yabancı oyuncuları Joseph’in de cezalısı olmasından dolayı bu maçta forma giyemeyeceğini aktardı.

 

4 maçta 8 gol attı, kalesinde 1 gol gördü

İlk devrenin son haftalarında göreve getirilen Bülent Aytaç, çıkış için devre arasını ve hemen ardından ikinci devreyi işaret etmişti. Devre arasında yapılan transferlerle güçlenen Aytaç’ın öğrencileri ikinci devreye fırtına gibi başladı. Güzelyurt ekibi, 2 lig, 2 de kupa maçı olmak üzere şu ana kadar çıktığı 4 karşılaşmanın 4’ünde de galibiyet almayı başardı. Baf Ülkü Yurdu, oynadığı bu 4 karşılaşmada 8 gol kaydederken, kalesinde sadece 1 gol gördü. Kırmızı yeşilliler, bu çıkışı geçtiğimiz hafta Binatlı karşısında alınan galibiyetle taçlandırarak ligde puanını 20’ye yükseltti.          

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.