“Umarım sorun bir an önce çözülür”

“Umarım sorun bir an önce çözülür”

Küçük Kaymaklı’nın kadrosuna katmak istediği ancak tüm haklarının Yenicami’de olduğu belirtilen Massa YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Küçük Kaymaklı’nın kadrosuna katmak istediği Ugandalı golcü oyuncu Geoffrey Massa, “Umarım sorun bir an önce çözülür. Yeni sezonda Küçük Kaymaklı forması giymek istiyorum” dedi. Küçük Kaymaklı ile maddi konularda anlaşma sağladığını belirten Massa, daha önce formasını giydiği Yenicami’nin adaya dönüşünde tüm haklarına sahip olması yönündeki görüşe “Ben Yenicami ile bir yıllık anlaşmıştım. Milli takıma hazır olana kadar oynayıp ayrılacağımı belirtmiştim” ifadelerini kullandı.

 

Massa: “Milli takıma hazır olabilmek için oynayacağımı belirtmiştim”

YENİDÜZEN’e konuşan 31 yaşındaki Ugandalı milli futbolcu Geoffrey Massa, KTFF’nin yaptığı uygulama çerçevesinde ayrıldıktan sonra Yenicami’nin şikayetçi olarak tüm haklarının siyah beyazlılarda olduğu yönündeki konu ile ilgili açıklamada bulundu. “Yenicami ile bağlantım yok” diyen Massa, “O dönem Abdullah Uluçhan ile konuştuğumuzda burada 1 yıllığına oynayacağımı ve milli takıma hazır olabilmek için bunu yapacağımı belirtmiştim. Zaten ardından Uganda’ya gittim” dedi.

 

“Yenicami’nin teklifini reddettim”

“Yenicami’nin kendisine ulaşarak yeni sezonda takımda forma giymem için bana teklifte bulundu” diyen Massa, “Ben onların teklifini reddettim. Çünkü Küçük Kaymaklı ile anlaşmıştım” ifadelerini kullandı. Küçük Kaymaklı Başkanı Hasan Tosunoğlu ile görüşerek maddi konularda anlaşma sağladığını belirten Ugandalı golcü, “Umarım bu sorun bir an önce çözülür. Yeni sezonda Küçük Kaymaklı forması giymek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Neler yaşanmıştı?

Geoffrey Massa 2011 – 2012 sezonunda forma giydiği Yenicami’de gol krallığı yaşadıktan sonra 2012 – 2013 sezonunun ikinci yarısında forma giyerek adadan ayrılmıştı. KTFF resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 2013 – 2014 sezonu öncesinde lisansının dondurulduğu görülen Massa’yı yeni sezonda Küçük Kaymaklı kadrosuna katmak isterken bu sorunla karşılaştı. Yaşananlarla ilgili KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Yıllar içerisinde birçok kaliteli yabancı uyruklu futbolcu ülkemizde futbol oynarken takımını terk etmiş veya takımının futbolcusu iken ülkeye davet edilmesine rağmen ülkeye gelmemiş, kendi takımında futbol oynamak yerine başka yerlerde futbol hayatını sürdürmüştür. Bu durum maddi açıdan kulüplerin mağdur olmalarını sağladığından ilgili futbolcular için kulüpleri o dönemlerde şikayetçi olmuştur. Biz de futbolcuların adaya döndüğü zaman tüm haklarının eski kulüplerinde kalmasını sağlamak ve de kulüpleri korumak için böyle bir uygulamayı başlattık. Yabancı futbolcu 2 yıl futbol oynamaması halinde bunu da federasyona yazılı bildirmesi ile serbest kalabilir başka liglerde futbol oynamaya devam eden KTFF’na kayıtlı hiçbir futbolcunun serbest kalması talimatlara göre mümkün değildir.”

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.