‘Trakeotomi’ 3 yıl sürdü

‘Trakeotomi’ 3 yıl sürdü

GAÜ ile Çetinkaya ortaklığının mimarlarından Dr. Bülent Dizdarlı, GAÜ ile Çetinkaya arasındaki sona eren ortaklığı yorumladı

A+A-

GAÜ ile Çetinkaya ortaklığının mimarlarından Dr. Bülent Dizdarlı, “Bir insanın nefes borusunu açmak için yapılan operasyona ‘Trakeotomi’ denir. 3 yıl önce Çetinkaya’nın böyle bir operasyona ihtiyacı vardı, GAÜ ile onu gerçekleştirdik. Ancak kısa sürdü, üzgünüm” dedi

Hüseyin KIRAL

Üç yıl önce içinde bulunduğu durumdan dolayı yaşadığı maddi, manevi sıkıntılar nedeni ile çözüm arayışları içine giren Çetinkaya’da dönemin Divan Kurulu Başkanı Dr. Başkanı Bülent Dizdarlı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile yapılan on (10) yıllık anlaşmanın, üç yıl sürmesine çok üzüldüğünü açıkladı.

Dr. Bülent Dizdarlı, “O yıllarda Çetinkaya’nın yeniden yapılanmaya ve camiayı ayağa kaldıracak yeni heyecanlara ihtiyaç vardı. Dönemin yönetim kurulu üyeleri ve kulübün ileri gelenleri ile defalarca toplantılar yaparak GAÜ Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a beş yıllık teklif götürdük. Sayın Akpınar olaya çok sıcak baktı ve on yıllık öneri yaparak protokol o şeklide imzalandı. Ancak gelinen noktada sadece bu birlikteliğin üç yıl sürmesi beni derinden üzmüştür” dedi.

Dr. Dizdarlı, “Tıp dili ile konuşacak olursam, bir insanın tıkanan nefes borusuna yapılan müdahaleye ‘Trakeotomi’ denir. İşte üç yıl önce Çetinkaya’nın da önünü daha net görebilmesi için böyle trakeotomi ameliyatına ihtiyacı vardı, biz onu gerçekleştirdik ancak demek ki bu ameliyattan tam başarı sağlayamamışız” dedi.

 

Dizdarlı: “Bu ayrılığı başkanın sosyal medya hesabından öğrendik”

GAÜ ile Çetinkaya’nın arasındaki sponsorluk anlaşmasının mimarlarından olan Dr. Bülent Dizdarlı, “Ülkemizin iki güzide kurumunu birleştirmek için her iki kuruluşunda önde gelenleri çok uğraş verdi ve bana göre belki sportif başarı yakalanmasa da, sosyal sorumluluk anlamında çok güzel işlere yapıldı. GAÜ, Çetinkaya ile birleşmesinin ardından Metehan Kemal Küçük Spor Tesisleri’ni devraldı ve o bölge insanı ile birlikte bütünleşme yoluna gittik. Bölgede sosyal geceler düzenleyerek bölgeyi canlı tutmaya çalıştık. Kısacası tam her şey yolunda giderken, böyle bir ayrılığı başkan Asım Vehbi’nin Facebook hesabından öğrenmemiz bizleri çok yaralamıştır” dedi.

 

“Kıbrıs’ta futbol oynandığı sürece Çetinkaya hep var olmuştur”

Bu şekilde bir ayrılığı beklemediklerinin altını çizen Dr. Bülent Dizdarlı, “Tekrar eskiye dönmek belki kolay olmayacak, ancak üç yıl önce olduğu gibi Çetinkaya camiası yine değerlerine sahip çıkacaktır” dedi.  26 Haziran 2018 Salı akşamı yapılacak olan Olağan Genel Kurula kadar eminim başkan adayını da belirleyip, genel kurula o şekilde gideceklerinin altını çizen Dr. Bülent Dizdarlı, “Kıbrıs’ta futbol oynandığı sürece Çetinkaya hep var olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 2099 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler