“Şampiyonluk parolasıyla yola çıktık”

“Şampiyonluk parolasıyla yola çıktık”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu

A+A-

Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Yalova’nın Başkanı Tahsin Mertekçi YENİDÜZEN’e açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz yılda yaşanan saha olayları nedeniyle alınan cezadan bahsederken, kendilerine büyük haksızlık yapıldığını iddia etti. Mertekçi, Yalova adının olduğu her branşta hedef kesinlikle üst sıralara oynamak olduğunu da bir kez daha dile getirdi. 

 

Mertekçi: “Müzemizde eksik olan o kupayı kazanmak istiyoruz”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi sözlerine bu sezonki hedefleriyle başladı. Yalova adının olduğu her yerde başarı hedefi olduğunu dile getiren Tahsin Mertekçi, müzelerinde eksik olan şampiyonluk kupasını kazanmak istediklerini ve bunu başaracak güçte olduklarını ifade etti. Mertekçi; “Yalova her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir takımdır. Müzemizde eksik olan kupayı kazanmak için çok çalışıyoruz. Takımımızın şampiyonluğa ulaşabilecek bir güçte olduğunu düşünüyorum. Kadromuzda kaliteli 3 yabancı ile kendi takımımızı birleştirdiğimizde bu başarıyı yakalamamak için herhangi bir sebep yoktur. Şu anda beklediğimiz yabancılar henüz gelmedi. 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak Kartepe kampında kaliteli yabancılar kadromuza katılacak. Kendi takımımız zaten yeteneklidir. Geçen sezon başarılı olduklarını kanıtladılar. Yeni gelen oyuncular da var, onlar da takıma kısa süre içerisinde adapte olacaklardır” dedi.

 

“Bize verilen bu ceza büyük haksızlıktır”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi geçtiğimiz Mayıs ayında oynan kupa finalinde yaşanan olaylar ve sonrasıyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Mertekçi; “Geçen yıl büyük haksızlıklara uğradık. Oynanan bütün karşılaşmalarda da ara verilmedi. Hiçbir maçımızda oyun alanına kimse girmedi ancak, takım 10 maçlık saha kapatma cezası aldı. Bunu kimse sorgulamıyor. Maçın seyri değiştiyse bize verilen bu ceza büyük haksızlıktır ve birkez daha gözden geçirilmelidir. Özellikle Türkiye’de Süper Kupa’da yaşanan olaylar sonrasında verilen cezalarla, bize verilen ceza karşılaştırılmalıdır” dedi.

 

“En büyük desteğimiz Yalova’ya gönül veren insanlardır”

Mertekçi konuşmasının devamında sponsorluk konusuna da değindi. Kulübe en önemli desteğin takıma gönül vermiş insanlardan geldiğini aktaran Başkan Mertekçi, geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.4 milyon TL harcandığını söyledi. Tahsin Mertekçi; “Biz güçlü bir sponsorla yola çıkmadık. Bizim kulübümüz, kendi içinde kendi kaynaklarını yaratan ve takıma destek veren insanlarla ayakta duruyor. Yurtdışı veya yurt içinden önemli katkı yapan bir sponsor bulunmuyor. Tamamen Yalova’ya gönül veren insanlarla yaratılan kaynaklar vardır. Geçen yıl 1.4 milyon civarında para harcadık, muhtemelen bu sezon da bu rakamla tamamlayacağız. Ülkemizde spora uygulanan devlet politikası gözden geçirilmeli ve mali açıdan biraz daha destekte bulunmalıdır. Aksi takdirde birçok takım, önemli sıkıntılar yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.