Lefkoşa’da derbi ateşi yanacak

Lefkoşa’da derbi ateşi yanacak

Süper Lig’in 14’üncü haftasında bu akşam GAÜ Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı karşı karşıya geliyor…

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in 14’üncü haftası bir Lefkoşa derbisinde sahne oluyor. Ligde bu akşam GAÜ Çetinkaya, Küçük Kaymaklı’yı konuk edecek. Her iki takım arasında oynanan son 10 lig maçında Küçük Kaymaklı’nın galibiyetlerde üstünlüğü söz konusu.

 

Galibiyet sayıları

GAÜ Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı arasında oynanan son 10 lig karşılaşmasında az farkla Küçük Kaymaklı üstünlüğü bulunuyor. Yeşil siyahlı ekip, son 10 lig maçının 4’ünü kazanmayı başardı. Geride kalan 6 maçın 3’ü sarı kırmızılıların üstünlüğüyle sona ererken, 3 maç ta berabere bitti.

 

En farklı skorlar

İki ekip arasında 2014-2015 sezonu 7’nci haftasında oynanan Çetinkaya – Küçük Kaymaklı mücadelesinde yeşil siyahlı ekip, uzun süre unutulmayacak bir skor elde etti. Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşma Küçük Kaymaklı’nın 6-0’lık üstünlüğüyle son bulmuştu. Bu karşılaşmadan bir sezon sonra ligin 8’inci haftasında yine Atatürk Stadı’nda karşılaşan iki ekibin mücadelesini ise GAÜ Çetinkaya farklı kazanmıştı. Sarı kırmızılılar, o maçta rakibini 4-0’lık skorla geçmeyi başardı.

 

Maçları gollü geçiyor

İki ekibin oynadığı son 10 lig karşılaşması oldukça gollü maçlara sahne oldu. İki ekip, bu maçların sadece 1 tanesinde birbirlerine gol atma başarısı gösteremedi. GAÜ Çetinkaya bu karşılaşmalarda rakip fileleri 11 kez havalandırırken, Küçük Kaymaklı ise rakibine 15 golle cevap verdi ve gol sayısında da rakibine üstünlük sağladı.

 

Uğur ve Herman dikkat çeken isimler

K-Pet Süper Lig’in 14’üncü haftasında bu akşam karşılaşacak iki ekipte de gözler golcülerde olacak. Geride kalan 13 haftada 17 gol kaydeden ve Gol Krallığı yarışının zirvesinde bulunan Uğur Gök ile GAÜ Çetinkaya adına kaydettiği 12 golle takımının en golcü oyuncusu Hermann Kouao bu maçta da rakip fileleri havalandırmak isteyecek.

 

Şampiyonluğun en büyük adaylarından

K-Pet Süper Lig’de son yıllarda şampiyonluk özlemi çeken GAÜ Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı, bu sezon şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösteriliyor. Ligde 13 hafta boyunca Küçük Kaymaklı 25 puanla 2’nci sırada, GAÜ Çetinkaya ise 24 puanla 5’inci sırada bulunuyor. İki ekip de, sezon sonunda mutlu sona ulaşarak, şampiyonluk özlemini noktalamak istiyor.

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.