İŞTE YENİ VEKİLLERİ
1550LEFKOŞA
1959 yılında Lefkoşa’da doğdu. İngiltere’de London College of Printing’de matbaacılık eğitimini bitirdikten sonra University of Cardiff’te ekonomi eğitimi gördü. 1990 Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa Milletvekili seçildi. 1990-1992 arasında İçişleri Köyişleri ve Çevre Bakanlığı yaptı. 1992’de İçişleri Bakanlığından istifa ederek daha sonra Dokuzlar Hareketi’ne dönüşen parti içi muhalefetin başını çekti ve arkadaşları ile birlikte partiden ihraç edildikten sonra Demokrat Parti’nin kuruluşunda yer aldı. 1993 Erken Genel Seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili seçildi ve 1994-1995 arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde bulundu. 1996’da DP Genel Başkanlığı’na seçildi. 16 Ağustos 1996’da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 2000’de DP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti ve 2001-2003 yılları arasında Turizm ve Çevre Bakanlığı görevini yürüttü. 2002 Aralık ayından itibaren yeniden Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçildi.
6 Aralık 1998 ve 14 Aralık 2003 Genel Seçimlerinde DP’den Lefkoşa Milletvekili seçildi. Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler -Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı.
20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde DP Lefkoşa Milletvekili seçildi. 28 Nisan 2005 tarihinde kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler – Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.
19 Nisan 2009 Erken Genel Seçimlerinde Demokrat Parti’den ve 28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde Demokrat Parti Ulusal Güçler’den Lefkoşa Milletvekili seçildi.
31 Ağustos 2013 tarihinde kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler – Demokrat Parti Ulusal Güçler Koalisyon Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı olarak görev aldı. 29 Mayıs 2015 tarihinde Bakanlık görevinden istifa etti.
16 Nisan 2016 tarihinde kurulan Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak görev aldı.
İngilizce ve Almanca bilen Serdar Denktaş evli ve üç çocuk babasıdır.






