Final için zorlu viraj

Final için zorlu viraj

KKTC A Milli Futbol Takımı, bugün CONIFA 2018 Dünya Kupası yarı finalinde Padania ile karşılaşacak

A+A-

KKTC A Milli Futbol Takımı, Londra’da düzenlenen CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda şampiyonluk hedefi doğrultusunda yoluna devam ederken bugün yarı finalde Padania ile karşılaşacak. Karşılaşma ülkemiz saati ile 19.00’da başlayacak. Yarı finalin diğer ayağında Karpatalya ile Szekely Land karşı karşıya gelecek.

 

Daha önce üç kez karşılaştık

KKTC A Milli Takımı, yarı finalde rakip olduğu Padania ile daha önce son iki organizasyonda üç kez karşılaştı. 2016 yılında Abhazya ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda C Grubu’nda yer aldığımız Padania’yı Ünal Kaya ve Halil Turan’ın golleri ile 2-1 mağlup ederek grubu lider tamamlayan milliler, aynı turnuvanın üçüncülük maçında da Padania’yı Halil Turan ve Tansel Ekingen’in golleri ile 2-0 yenerek organizasyonu üçüncü olarak tamamlamıştı.

 

Padania’nın belalısı Halil Turan

Geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası’nda Padania ile finalde karşılaşan millilerimiz, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları ile rakibine toplamda 5-3 mağlup olarak organizasyonu ikinci tamamlamıştı. Bu maçta normal süredeki tek golümüzü yine Halil Turan kaydetmişti. Halil Turan Padania ile oynanan son üç karşılaşmada 3 gol atarak İtalyan ekibi ile oynanan tüm karşılaşmalarda gol atmış oldu.

 

4 maçta 14 gol

Çeyrek finalde Barawa’yı 8-0’lık skorla farklı bir şekilde mağlup eden milli takımımız, hedefine şampiyonluk hedefine de adım adım ilerliyor. Milliler, turnuvada şu ana kadar çıktığı 4 maçta, attığı gol sayısı dikkat çekti. Milliler, 4 maçta toplamda 14 gol atmayı başardı.

Organizasyonun büyük favorileri arasında gösterilen KKTC A Milli futbol takımı, turnuvada şu ana kadar çıktığı 4 maç da gollü maçlara sahne oldu. Bu karşılaşmalarda 14 gol kaydeden temsilcimiz, kalesinde ise sadece 4 gol gördü.

 

Padania da golcü

Yarı finalde karşılaşacağımız Padania da turnuvanın golcü takımlarından. C Grubu’nu 9 puanla lider tamamlayan Padania, grupta oynadığı Matabeleland maçını 6-1, Tuvalu maçını 8-0, Szekely Land maçını da 3-1 kazanırken, çeyrek finalde Panjab’ı 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Padania oynadığı 4 maçta 19 gol atıp kalesinde 2 gol gördü.

Bu haber toplam 2148 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.