Faye’den sonra Zokou

Faye’den sonra Zokou

Yaptığı yerli oyuncu transferi ile adının çok konuşulmasını sağlayan Mağusa Türk Gücü (MTG), yabancı transferinde de daha önceden ülkemiz takımlarında uzun süre top oynamış ve kalitesini kanıtlamış oyuncuları kadrosuna katmaya çalışıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

Yaptığı yerli oyuncu transferi ile adının çok konuşulmasını sağlayan Mağusa Türk Gücü (MTG), yabancı transferinde de daha önceden ülkemiz takımlarında uzun süre top oynamış ve kalitesini kanıtlamış oyuncuları kadrosuna katmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Serdarlı’dan tanıdığımız ve önceki sezon GAÜ Çetinkaya’da kiralık olarak futbol oynayan İbrahim Faye’yi renklerine bağlayan MTG, şimdi de Küçük Kaymaklı futbolcusu Samuel Zokou’yu adaya getirmek için yoğun uğraş veriyor.

 

BAL ekipleri de devrede

Mağusa Türk Gücü ve Küçük Kaymaklı futbolcunun transferi konusunda anlaşmaya vardığı öğrenilirken, Samuel Zokou’nun Pazartesi günü adaya gelmesi bekleniyor. Ancak Türkiye Bölgesel Amatör Lig ekiplerinin Zokou’yu kadroya katmak istemesi sonrasında transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise hafta başında yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacak.

 

Canova: “Zokou ile hemen hemen her konuyu telefonla görüştük”

MTG Teknik Direktörü Fırat Canova, “Menajerler vasıtası ile ülkemize gelen yabancı oyuncuları, bir iki hazırlık maçından sonra takıma katıyoruz ve sonrada istediğimiz gibi bulmayınca kara kara düşünüyoruz. Bu nedenle eksik yerlerimize bildik oyuncuları katmayı planlıyoruz” dedi. Canova, “Bu doğrultuda başkan ve yönetimle yaptığımız toplantılar sonunda fikir birliğine vardık ve önce İbrahim Faye’yi transfer ettik. Şimdi de Samuel Zokou’yu transfer etmek için Kaymaklı yöneticileri ile anlaşma sağladık” dedi. Zokou ile de telefonda hemen hemen her konuyu görüştüklerini belirten Canova, “Ancak kesin karar adaya gelip yüz yüze görüştükten sonra verilecek” dedi.

 

“Binatlı’dan her hangi bir olumlu veya olumsuz cevap almadık”

Yabancı oyuncu kontenjanında takıma bir de forvet oyuncu katmayı planlayan MTG teknik direktör Fırat Canova, Binatlı’nın yabancı oyuncuları Abia İsrael ile Evor John Bello’ya da talip olduklarını belirtti. Canova, “Ancak bu konu hakkında Binatlı kulüp yönetiminden her hangi olumlu veya olumsuz yanıt almadık. Bu nedenle forvet oyuncu veya sol kanat oyuncusu olarak arayışlarımız devam etmektedir” dedi. Yerli oyuncu transferine şimdilik nokta koyduklarının altını çizen MTG Teknik direktörü Fırat Canova, “18 Ağustos’ta Topuk Yaylası’nda gerçekleşecek olan kamp sonrası takım içinde eksik yerler gördüğümüz takdirde bu konuda da girişimimiz olacak” dedi.

 

Hazırlık maçlarına devam

Yeni sezon hazırlıklarının hız kazandığını altını çizen MTG Tekn ik Direktörü Fırat Canova, “Kamp tarihine kadar iki de hazırlık maçı düşünüyoruz. Bunlardan birini Gençlik Gücü ile 12 Ağustos Cumartesi günü Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda, diğerini ise 16 Ağustos  Çarşamba günü Cihangir ile yapacağız”dedi.  

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.