Düşmek mi zor, kalmak mı?

Düşmek mi zor, kalmak mı?

Birinci Lig Beyaz ve Kırmızı Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren takımlar bugünden başlayarak oynayacakları üç maç sonunda gelecekleri belirleyecek

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya konulan ve günün sonunda liglerdeki takım sayısının azaltılacağı iki gruplu Birinci Lig uygulamasının sonuna gelindi. Bugün başlayacak ve üç maç oynanacak olan Play-out maçları sonunda mücadele edecek olan sekiz takımdan ikisi kendini BTM liginde bulacak. Bunların içinde yıllarca Süper Lig’de mücadele veren Bostancı Bağcıl, Hamitköy ve Girne Halk Evi gibi takımlarında bulunması dikkatlerin bu lige yoğunlaşmasını getirdi. Ligin tamamlanması ile birlikte kendini BTM’de bulan Düzkaya, Tatlısu, Serdarlı gibi takımların yanında Dipkarpaz ve Karşıyaka önümüzdeki sezondan itibaren BTM’de mücadele edecekler.

 

BTM’de mücadele edecek diğer iki takım hangileri olacak?

Birinci Lig Beyaz Grup Play-out’ta yer alan Doğancı, Girne Halk Evi, Bostancı Bağcıl ve Denizli’den bir tanesi lige veda edecek.

Bu grupta avantajlı gibi görünen Doğancı, ilk maçta süper lig tecrübesi bulunan Bostancı Bağcıl karşısında elde edeceği sonuç belki de tarihinde ilk kez adını süper lige yazdıracak. Bostancı Bağcıl ise bu maçtan mağlup ayrılması durumunda kendini yıllar sonra yeniden BTM’de bulacak. Diğerr tarafta bulunan Kırmızı Grup’ta işler biraz daha kolay gibi görünüyor. Pan avantajı elinde bulunan Hamitköy, kendini Süper Lig'e hazırlayan ancak ligin ikinci devresinde yaşadığı sorunlarla beklediğini bulamayan Akova ile mücadele edecek. Hamitköy karşılaşmadan galip ayrılması durumunda kendini ligde bırakacak. Akova için ise sonuç Mehmetçik - Mesarya maçının skorunu bekleyecek.

 

Devecioğlu :“Tüm Mesaryalıları maça bekliyoruz”

Birinci Lig Kırmızı Grup’un en önemli maçında Mehmetçik ile Mesarya takımları bugün Yeni Boğaziçi’nde karşı karşıya gelirken, Mesarya Spor Kulübü’nün eş başkanı Ömür Devecioğlu yaptığı açıklamada, “Grubun en puanlı takımı biziz, ancak sezon başı bize güvenen Turunçlu, Ulukışla, Paşaköy ve Türkmenköy camiaları ile birlikte Mesarya Spor Kulübü’nü kurduk. Tek amacımız bulunduğumuz ligde tecrübe kazanıp ilerleyen yıllarda Mesarya adını Süper Lig’e yazdırmak” dedi. Kendini Mesaryalı hisseden tüm spor severlere karşılaşmayı izlemeye ve takımı desteklemeye davet eden Devecioğlu, “İnanıyorum ki Mehmetçik karşısında galip gelerek yüzde seksen bu ligde kalmayı başaracağız” dedi.

 

Vudalı: “Stratejisi önemli maçlar oynayacağız”

Bu grupta ligde kalma mücadelesi veren bir diğer takım olan Akova, grubun puan avantajını elinde bulunduran Hamitköy ile bugün Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Akova son iki sezondur Sermen Vudalı başkanlığında kendini Süper Lig’e hazırlarken, içinde bulunduğumuz sezonun ikinci yarısında yaşadığı sorunlarla istediği sonuçları elde edemedi. Akova, oynayacağı Hamitköy maçından mağlup ayrılmamayı hedefliyor. Sermen Vudalı, bu tip maçların stratejisi önemli maçlar olduğunu, o nedenle yenemezseler yenilmemek için çalışacaklarını ve Mehmetçik – Mesarya maçının sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

 

Besim, “galibiyetle ayrılıp, avantaj elde edeceğiz”

Yıllar önce BTM’den başlayarak Süper Lig’e kadar yükselme başarısı gösteren ve Süper Lig’de verdiği mücadele ile takdir toplayan Bostancı Bağcıl takımı bugün Doğancı takmına karşı vereceği mücadele bu lige veda mı, yoksa devam mı edeceğini yüzde 60 belirleyecek. Konu ile ilgili olarak görüşüne baş vurduğumuz Bostancı Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim, sezonun ilk yarısında kötü bir performans sergilediklerini, ancak ikinci yarı takıma yaptıkları takviyelerle Play-out oynama şansı yakaladıkları, bugün de oynayacakları Doğancı karşısında galip gelerek bu ligde kalmayı başaracaklarını söyledi. Tecrübelerine güvendiklerinin altını çizen Hasan Besim, “Bu maçlarda da tecrübemizi ortaya koyarak ligde tutunup, önümüzde ki sezon Süper Lig’de mücadele edecek takımı yaratıp öyle hazırlanacağız” dedi.

 

Özuysal, “Bu ligin Denizli’ye ihtiyacı var”

Denizli Spor Kulübü, sezon içerisinde yaşadığı olumsuzlukların neticesinde bugün oynayacağı Girne Halk Evi karşısında galip gelerek, diğer maçlardan gelecek sonuca göre avantaj yakalamak istiyor. “İlla ki kazanmak zorundayız” açıklamasını yapan Denizli Spor Kulüp Başkanı Ekrem Özuysal, “Bu ligin Denizli’ye, Denizli’nin de bu lige ihtiyacı var” dedi. Özuysal, takım ve camia olarak karşılaşmaya hazır olduklarını, Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan bu karşılaşmaya tüm Denizli taraftarlarını beklediklerini söyledi.

 

KIRMIZI GRUP PLAY-OUT PUAN DURUMU

TAKIM                         Puan

1. Hamitköy                14

2. Mehmetçik             13

3. Akova                      13

4. Mesarya                 12

 

BEYAZ GRUP PLAY-OUT PUAN DURUMU

TAKIM                         Puan

1. Doğancı                  13

2. Girne Halk Evi        13

3. B. Bağcıl                 12

4. Denizli                    11

 

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.