Derbi heyecanı yaşanacak

Derbi heyecanı yaşanacak

K-Pet Süper Lig’in 10. haftası Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği derbisi ile noktalanacak

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 10’uncu hafta, ülke futbolu adına önemli bir derbi olan ‘Leymosun Derbisi’ ile tamamlanacak. Haftanın kapanış maçında Pazartesi akşamı Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği, Girne Mete Adanır Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 18.00’de başlayacak olan derbi mücadelesinde hakem olarak Mehmet Malek görev yapacak.

 

Ligdeki maçları gollü geçiyor

Şu ana kadar ligde 9 karşılaşma yapan her iki ekibin oynadıkları karşılaşmalar gollü geçiyor. Doğan Türk Birliği’nin ligde oynadığı 9 karşılaşmanın sadece bir tanesinde tek gol olurken, diğer karşılaşmalarda en az iki, en fazla 6 gol atıldı. Türk Ocağı’nın da iki karşılaşması sadece tek gollü biterken, diğer karşılaşmalarda en az 2, en fazla 7 gol kaydedildi.

 

Ocak lideri devirdi, moral depoladı

K-Pet Süper Lig’in 9’uncu haftasında Türk Ocağı kritik bir galibiyet elde ederek derbi öncesi moral ve motivasyonunu arttırdı. Küçük Kaymaklı deplasmanından 2-0’lık bir galibiyet çıkaran Türk Ocağı, hem rakibini liderlikten etti, hem de iki maç sonra yeniden hanesine 3 puan yazdırdı.

 

Doğan seri yakaladı

Doğan Türk Birliği ise bu sezon takımların seri yakalamakta zorlandığı Süper Lig’de 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Sarı lacivertli ekip ligde üst üste elde ettiği Yalova, Yenicami ve Cihangir galibiyetleri ile hem seri yakaladı, hem de zirve yarışına yeniden ortak oldu.

 

Son beş maç

Geride bıraktığımız iki sezon içerisinde iki takım 4 kez ligde, 1 kez de kupada karşı karşıya geldi. Ligde oynanan 4 karşılaşmanın birini Ocak, birini Doğan kazanırken, iki karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Geçtiğimiz yıl Kıbrıs Kupası 2. Tur’unda eşleşen iki ekip arasındaki mücadeleden Türk Ocağı galibiyetle ayrılmıştı.


Gözler golcülerin üzerinde 

Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği arasında oynanacak derbi mücadelesinde hiç kuşkusuz gözler takımların golcülerine olacak. Türk Ocağı’nda bu sezon ligde kaydedilen 13 golün 8’inde Ertaç Taşkıran ve Dinopeter imzası söz konusu. Her iki futbolcu da 4’er golle takımlarının skor yüküne katkı yaparken, onları birer golle genç futbolcu Doğukan Altuntaş, James Akpama, Justice Amenyaglo ve Muhammet Ali Uçar Takip ediyor.

Doğan Türk Birliği rakibine oranla ligde biraz daha fazla gol attı. Sarı lacivertlilerin 9 maçta 17 golü bulunuyor. Bu gollerin 4 tanesinde Selim Saygı ve 3’er tanesinde Kenan Oshan ile Rasaq Adegbite imzası bulunuyor. Hasan Kanlı’nın 2 gol kaydettiği Doğan’da Ahmet Sönmez, Ahmet Coşkun ve Aydın Aygın’ın bir golü var.

 

Gollerin dakikalara göre dağılımı

Takımların attığı gollerin dakikalara göre dağılımına bakıldığında, Doğan Türk Birliği’nin maçın geneline yayılan bir gol atma grafiği var. Zira, her iki devrenin ilk ve son 15’er dakikalık bölümlerinde Doğan’ın 3’er golü, her iki devrenin orta kısmındaki 15 dakikalık bölümünde ise 2’şer golü var. Doğan’ın bir golü de maçların uzatma bölümlerinde geldi.

Türk Ocağı’nın golleri genellikle ilk yarı ortasından başlayarak kaydediliyor. Maçların ilk 15 dakikalık bölümünde golü bulunmayan Türk Ocağı’nın en çok gol bulduğu zaman dilimi 16 ile 30’uncu dakikalar arası. 13 golü bulunan Türk Ocağı, bu bölümde 4 gol atarken, ilk yarının son 15 dakikasında 2 gol kaydetti. İkinci yarılara hızlı başlayan ve maçı hızlı bitiren bir Türk Ocağı söz konusu. İkinci yarı başında 3 gol atan Ocak, son 15 dakikada da aynı oranda gol kaydetti.

 

Doğan Türk Birliği

DK / GOL

1-15: 3

16-30: 2

31-45: 3

46-60: 3

61-75:2

76-90: 3

90+: 1

 

Türk Ocağı

DK / GOL

1-15: -

16-30: 4

31-45: 2

46-60: 3

61-75: 1

76-90: 3

90+: -


Teknik adamlardan galibiyete vurgu

Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği arasında oynanacak olan derbi mücadelesinde her iki takımın da teknik adamı galibiyetin önemine vurgu yaptı. Türk Ocağı Teknik Direktörü Mehmet Bolkan bu derbinin havasının başka olduğunu belirtirken, “Kazanarak başkan, yönetim ve taraftarımıza galibiyeti hediye etmek istiyoruz” dedi. Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan ise “Takımda moral ve motivasyon iyi durumda. Muhakkak kazanmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Bolkan: “Böyle bir derbi yok”

Bugüne kadar birçok takımda birçok derbi mücadelesine çıktığını belirten Türk Ocağı Teknik Direktörü Mehmet Bolkan, bu derbi için “Böyle bir derbi yok. Buradaki hava bambaşka” dedi. “Ülkemizin de böyle güzel bir derbisi vardır” diyen Bolkan, “Geçtiğimiz hafta Kaymaklı maçını kazanmamız önemliydi. Moral ve motivasyon olarak bize büyük katkısı oldu. Tüm taraftarların ilgi göstereceğine ve sonuçta Maunacılar kazanacağına inanıyorum” dedi. Başkan ve yönetimin maddi ve manevi olarak takıma büyük destek verdiğini belirten Bolkan, 3 günlük kampa girdiklerini ve kamp süresince sosyal aktivitelerle birlik beraberliği koruyacaklarını belirtti. Eksikleri olmadığını belirten Bolkan, “Başkan ve yönetim kazanmak için ne gerekiyorsa bize sağlıyorlar. Bizler de maçı kazanarak hem onlara hem de taraftarımıza galibiyeti hediye etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Oshan: “Seri galibiyetlere bir tane daha eklemek istiyoruz”

Son üç maçını kazanarak şampiyonluk yarışı içerisinde yeniden güçlü bir aday haline gelen Doğan Türk Birliği ise dün yaptığı çalışmanın ardından bugün son antrenmanını yapacak. Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, derbi mücadelesine en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti. Oshan, “Son haftalarda seri galibiyetlerimiz var. Bu galibiyetlere bir tanesini de derbi galibiyeti ile eklemek istiyoruz” derken, “Takımda moral ve motivasyon iyi durumda. Muhakkak kazanmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. Karşılaşmada Doğan Türk Birliği’nde dört sarı kart cezası bulunan yabancı oyuncu Rasaq Adegbite dışında eksik bulunmuyor.


İki takım arasındaki son beş maç

 

2016-2017 Sezonu

1. Hafta: Türk  Ocağı – Doğan TB: 0-1

16. Hafta: Doğan TB – Türk Ocağı: 2-2

Kupa 2. Tur: Doğan TB – Türk Ocağı: 0-1

 

2015-2016 Sezonu

3. Hafta: Türk Ocağı – Doğan TB: 1-1

16. Hafta: Doğan TB – Türk Ocağı: 1-3

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.