16 takıma 71 yabancı

16 takıma 71 yabancı

Süper Lig’de geride kalan 2017-2018 sezonunda toplamda 71 yabancı oyuncu mücadele etti

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de geride kalan 2017-2018 sezonunda bazı takımlar yabancı oyuncu konusunda yerinde transferler yaparken, bazı takımlar da bu konuda sıkıntılar yaşadı. Sezon boyunca toplamda 71 yabancı oyuncu, lig ve kupa maçları olmak üzere resmi maçlarda mücadele etti.

 

71 yabancı oyuncu

Geride kalan sezonda yabancı oyuncu sayısının 3 olmasıyla birlikte yabancı oyuncu konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen takımlar, özellikle hazırlık dönemlerinde ince eleyip sık dokudu. Her dönemde olduğu gibi ülkemize yabancı oyuncular getirilerek takımlar tarafından denenmeye alındı. Her iki devrenin ilk 3 haftasında yabancı oyuncu transferinin devam etmesiyle birlikte takımlar, denedikleri oyuncuları lig maçlarına da çıkarmış oldu. Geride kalan 2017-18 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden 16 takım toplamda 71 yabancı oyuncuya resmi maçlarda şans verdi. Bu oyuncuların kimisi ligdeki başka takımlara transfer oldu, kimisi takımlarında kaldı, kimisi de beğenilmeyerek ülkelerine gönderildi.

 

4 oyuncu izinsiz kaçtı

Sezon başında takımlarıyla anlaşarak imzaları atsalar da, sezon içerisinde izinsiz ayrılan futbolcuların olması da dikkat çekti. Bu uzun süreçte 4 oyuncu izin almadan, uçağa binerek adadan ayrıldı. Lefke’den Ruslan Taliev ve Cedric ülkeyi terk ederken, Mağusa Türk Gücü’nden de Izu Azuka ve Samuel Zokou haber vermeden adadan ayrıldı. Mağusa Türk Gücü ve Lefke takımları, bu olayın yaşanmasının ardından yabancı oyuncu eksikliği çekmek zorunda kaldı.

 

Rekor Kaymaklı ve Yalova’da…

Yabancı oyuncu konusunda bir türlü dikiş tutturamayan takımların başında Küçük Kaymaklı ve Yalova takımları geldi. İki takım da, sezon boyunca 7’şer yabancı oyuncuya resmi maçta forma giydirse de, bu oyunculardan yine de beklediği verimi alamadı.

 

Dikiş tutturan 5 takım bulunuyor

Süper Lig’de yer alan bazı takımlar ise yabancı oyuncular konusunda beklediği verimi almayı başardı. Merit Alsancak Yeşilova, Baf Ülkü Yurdu ve Yenicami takımları, başladığı yabancılarla ligi tamamlarken, Gençler Birliği ve Binatlı takımları 1’er yabancı oyuncu değişikliğinde bulundu.

 

En çok katkı Yenicami’ye…

Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Yenicami’de yabancı oyuncular şampiyonluğun gelmesinde önemli katkılarda bulundu. Siyah beyazlılarda John Ebuka lig ve kupa maçları olmak üzere toplamda 40 gol kaydederken, John Okoli 10 gol attı. Kartalın bir diğer yabancı oyuncusu Oladele Oshebe ise sezonu 1 golle tamamladı.

 

Sezon içerisinde takımların forma giydirdiği yabancı oyuncuların sayısı şöyle;

7 oyuncu: Küçük Kaymaklı, Yalova

6 oyuncu: Mağusa Türk Gücü, Gençlik Gücü, Türk Ocağı

5 oyuncu: Doğan Türk Birliği, Ozanköy, Cihangir, Yeni Boğaziçi

4 oyuncu: Gençler Birliği, Binatlı, Lefke, GAÜ Çetinkaya

3 oyuncu: Yenicami, Baf Ülkü Yurdu, Merit Alsancak Yeşilova 

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.