Takımlar sahaya inmeye hazır

Takımlar sahaya inmeye hazır

Yeni sezon hazırlıkları için takımlar yavaş yavaş sahaya inmeye başlarken resmi sezon açılış tarihleri de belli oldu.

A+A-

Hüseyin Kıral

23-24 Eylül hafta sonunda başlayacak olan 2017-2018 futbol sezonu için takımlar yeni kadroları ile belirledikleri hedefleri yakalamak için top başı yapmaya hazırlanıyorlar. Yeni sezonda hemen hemen tüm takımlarda başkan ve teknik adamlara görüşleri sorulduğu zaman hedeflerinin her zaman bir önceki sezondan daha yukarısı olduğunun altını çizdiler. Yeni sezonu ilk olara batı bölgesi takımlarından Binatlı Cuma günü resmi olarak açarken, Süper Lig şampiyon Yenicami bugün ilk saha çalışmasını yapacak. Kıbrıs Kupası şampiyonu Türk Ocağı ise 20 Temmuz Perşembe günü Girne Mete Adanır Stadı’nda top başı yapacak. Mağusa Türk Gücü bugün sahaya inerken resmi açılış tarihinin yönetimin belirleyeceği bilgisi geldi. GAÜ Çetinkaya yarın, Küçük Kaymaklı ile Ozanköy 12 Temmuz Çarşamba, Doğan Türk Birliği ise 14 Temmuz Cuma günü sahaya inecek. Lefke ile Yeni Boğaziçi 16 Temmuz’da, Gençlik Gücü, Yalova, Merit Alsancak Yeşilova ve Cihangir 17 Temmuz’da, Baf Ülkü Yurdu 19 Temmuz’da ve Gençler Birliği’de 20 Temmuz’da yeni sezona resmen merhaba diyecek diğer ekipler.

 

Devecioğlu: “şampiyonluk hedefinden şaşma yok”

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Yenicami’de teknik direktör Sedat Devecioğlu yaptığı açıklamda, çok önemli isimlerin takımdan ayrıldığını buna rağmen onların yerlerini dolduracak olan genç oyunculara güvendiğini ve şampiyonluk hedefinden şaşma olmadığını söyledi. Siyah beyazlılar ilk saha çalışmasını bugün gerçekleştirecek. Resmi sezon açılışını ise ay içerisinde yapacak.

 

Oshan: “Artık lig ikinciliği bizi tatmin etmez”

14 Temmuz Cuma günü sabah takım oyuncularının sağlık kontrolünden geçeceklerini, 17 Temmuz Pazartesi akşamı da Girne Mete Adanır Stadı’nda resmi olarak sezonu açacaklarının altını çizen Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, kendilerini ve camialarını bu dakikadan sonra lig ikinciliğinin tatmin etmediğini söyledi. Caner Oshan, elde mevcut tüm oyuncularla el sıkıştıklarını ve başarıya susamış olan bu kadronun başarıyı yakalaması için elbirliği ile çalışacaklarını söyledi.

 

Kahraman, “Eldeki mevcut kadroyu koruduğumuz takdirde başarı gelir”

Yeni sezonda 17 Temmuz Perşembe gününden itibaren Cihangir takımının başında teknik direktör olarak sahaya çıkacak olan Kılıçali Kahraman, takımın bel kemiği niteliğinde çok önemli oyuncuların takımdan ayrıldığını, buna rağmen yinede elde ki mevcut oyuncu kadrosu korunduğu takdirde başarının geleceğine inandığını dile getirdi.

 

Topaloğlu: “Yeni sezonda başarı gelmemesi için hiçbir mazeretimiz kalmadı”

Geçtiğimiz sezonun tamamlanması ile birlikte takımın eksik olan yerlerine transferlerini yapan Gençler Birliği’nde teknik adam Hasan Topaloğlu kendilerine 20 Temmuz tarihinin uğurlu geldiğine inandıkları için yeni sezonu yine 20 Temmuz Perşembe günü açacaklarını belirtti. Hasan Topaloğlu, “Son iki sezonda iyi işler çıkardık. Ancak camiaya bir kupa armağan edemedik. Şimdi yeni sezonda işi sıkı tutarak transferlerimizi de gerçekleştirdik ve artık başarı gelmemesi için hiçbir mazeretimiz kalmadı” dedi.  

 

Karayel, “Özlenen ve beklenen şampiyonluğu alacağız”

Geçtiğimiz sezon takımdan ayrılan tüm isimlerin geri döndüğünü ve başkan Hasan Tosunoğlu ile el sıkışarak anlaşma sağladıklarının altını çizen Küçük Kaymaklı Teknik Direktörü İltaç Karayel, 12 Temmuz Çarşamba günü yeni sezonu açacaklarını, ancak statlarının bakımda olması nedeni ile stat aradıklarını belirtti. Karayel, burada esas olanın Küçük Kaymaklı camiasında özlenen ve beklenen başarıyı yakalamaya geldiklerini söyledi. Karayel, “Şu anki duruma baktığımız zaman eldeki mevcut oyuncularla iyi bir kurgu yakaladıktan sonra özlenen ve beklenen başarı kendiliğinden gelecek” dedi.

 

Kolcu: “Geçtiğimiz sezonun başarısını tekrarlamak istiyoruz”

Yeni sezona 17 Temmuz Pazartesi günü merhaba diyecek olan Yalova’da teknik direktör Derviş Kolcu, geçtiğimiz sezon gerek ligde gerek kupada çok iyi işler çıkardıklarını, kupada final oynayarak tarih yazdıklarını ve aynı başarı için çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Kolcu, “Takımdan ayrılan önemli isimler oldu. Ancak elde mevcut oyuncular ve gelecek olan yabancı oyuncularla iyi ve başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum” dedi.

 

Bolkan: “Geçtiğimiz sezon kupayı kazandık. Bu sezon şampiyonluk istiyoruz”

Geçtiğimiz hafta itibarı ile takımın çalışmaya başladığını ancak resmi olarak 20 Temmuz günü sezonu açacaklarını belirten Türk Ocağı Teknik Direktörü Mehmet Bolkan, “Geçtiğimiz sezon Kıbrıs Kupası’nı kazanarak müzelerine götürdüklerini hatırlatarak, bu sezonda şampiyonluk istediklerini söyledi.

 

Altay, “kaleci ve Serhan problemini çözdüğümüz takdirde başarı gelecek”

Geçtiğimiz sezonun son altı haftasında GAÜ Çetinkaya’da takımın başına teknik direktör olarak gelen Turan Altay, yeni sezona 11 Temmuz Salı günü merhaba diyeceklerini, o güne kadar kaleci ve Serhan problemini de çözmeleri durumunda başarının kendiliğinden geleceğini dile getirdi.

 

Oktay: “Yeni sezonda işi başından sıkı tutuyoruz”

Geçtiğimiz sezon ligde çok kötü performans sergileyen ve Lefke takımında son altı hafta kala görev yapmaya başlayan teknik direktör Haldun Oktay, yeni sezonda işi başından sıkı tuttuklarını, çalışmalara başladıklarını, 16 Temmuz günü saat 18.00’de resmi sezonu açacaklarını söyledi. Oktay, Kasım ve Aykut dışında tüm oyuncularla anlaşma sağlandığını, bu oyuncularla ilgili son kararı yönetimin vereceğini söyledi.

 

Göksun: “G.Gücü bu yıl daha tecrübeli olarak mücadele edecek”

17 Temmuz günü kulüpte toplandıktan sonra sahaya inecek olan Gençlik Gücü’nde genç teknik adam Niyazi Göksun, “Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacağız ve takımın geçtiğimiz sezonda yaşadıklarını yaşamamaları için çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yürekli: “Baf Ülkü Yurdu ile birlikte başarıyı yakalayacağız”

Geçtiğimiz sezon Derviş Kolcu ile birlikte Yalova takımında başarılı bir sezon geçirdiklerinin altını çizen Baf Ülkü Yurdu Teknik Direktörü Kemal Yürekli, 19 Temmuz günü kendi tesislerinde yapılacak resmi törenle sezonu açacaklarını belirtti. Kemal Yürekli, ilk kez tek sorumlu olarak Süper Lig’de görev yapacağını, önce kendine sonra ekibine ve futbolcularına çok güvendiğini, bu nedenle Baf Ülkü Yurdu’nda da tüm ekip olarak başarırı yakalayacaklarını” dile getirdi.

 

Davutoğlu: “Kupa kazanmak arzusundayız”

Yeni sezonu Cuma günü yaptığı idmanla açan Binatlı’da teknik adam Gökmen Davutoğlu, geçtiğimiz sezon yaşanan şansızlıkları bu sezon yaşamamak için işi başından sıkı tutarak camiaya sezon sonunda bir kupa getirmek arzusunda olduklarını söyledi.

 

Canova: “Hedefi şampiyonluk olan bir kulüpte ancak şampiyon olunur”

Bir sezon önce şampiyonluk yaşayan, geçtiğimiz sezon ise ligde zor günler geçiren Mağusa Türk Gücü’nde yeni başkan Koral Bozkurt, geldiği günden itibaren hedefi şampiyonluk olarak belirlerken, takımın başına da bu hedefe varacağına inandığı teknik direktör Fırat Canova’yı getirdi. Bugünden itibaren takımla birlikte çalışmaya başlayacak olan Fırat Canova, şu ana kadar her istediğinin hemen hemen gerçekleştiğini söylerken “Bu dakikadan sonra hedefi şampiyonluk olan bir kulüpte ancak şampiyon olunur” dedi. MTG bugün saat 18.30’da Canbulat Stadı’nda ilk çalışmasını yapacak.

 

Kurtarıcıoğluları: “Süper Lig’e yolcu değil hancı olmaya geldik”

Son iki sezondur üst üste yakaladıkları başarı ile Süper Lig’e terfi ettiklerini hatırlatan Merit Alsancak Yeşilova teknik direktörü Tayfun Kurtarıcıoğluları, sezonu 17 Temmuz Perşembe günü açacaklarını ve Süper Lig’e yolcu değil hancı olmaya geldiklerini söyledi. Kurtarıcıoğluları, “Yerli oyuncularla birlikte yabancı oyuncularımı iyi harmanlayabilirsem başarıyı yakalarız” dedi.

 

Kaşif: “Önce tecrübe, sonra maç kazanıp ligde var olduğumuzu göstereceğiz”

Geçmişte Süper Lig deneyimi yaşamalarına rağmen ligin en tecrübesiz takımı olduklarının altını çizen Ozanköy teknik direktörü Seran Kaşif, 12 Temmuz Salı günü saat 18.00’de top başı yaparak resmi olarak sezonu açacaklarını, Temmuz ayı sonunda da gelecek olan dört yabancı oyuncuyu deneyip takıma dahil etmek istediklerini söyledi. Kaşif, “Hedefimiz Süper Lig’de önce tecrübe, sonra maç kazanıp bu ligde var olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

 

Şerifoğlu: “Asansör takım olmak istemiyoruz”

16 Temmuz’da top başı yapacak olan Süper Lig’in bir diğer yeni takımı Yeni Boğaziçi’nde teknik direktör Eralp Şerifoğlu, “Süper Lig’e diğer takımlar gibi kalıcı olaya geldik” dedi. Şerifoğlu, “Tek amacımız var bu ligde asansör takım olmak istemiyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde olacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.