Özpaşa geri döndü

Özpaşa geri döndü

Ülkemiz futbolunun Üst Klasman hakemlerinden Osman Özpaşa, ülkeye geri döndü

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunun Üst Klasman hakemlerinden Osman Özpaşa, ülkeye geri döndü. Öğretmenlik mesleğini bir yıldır Londra’da gerçekleştiren ve Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun organize ettiği ligde karşılaşmalar da yöneten Özpaşa, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.

 

Özpaşa: “Adadaki futboldan hiç kopmadım”

Osman Özpaşa, 1 yıl boyunca bulunduğu Londra’da Kıbrıs Türk futbolundan hiç kopmadığını söyledi. Özpaşa; “Ülke futbolunu hep takipteydim, her hafta maçları basın aracılığıyla takip ediyordum. Tüm maç özetlerini oturup görüyordum.  Londra’da bulunduğum 1 yıl benim öğretmenliğim açısından  güzel bir deneyim oldu. Orada farklı bir kültür gördüm. Yabancı dil öğretimi olarak Türkçe’yi öğretmek bana bir çok şey kattı” dedi.

 

“Çeşitli kurslara katıldım, deneyim kazandım”

Osman Özpaşa; “1 yıl boyunca Londra Türk Toplumu organizasyonlarında maçlar yönettim. Londra Futbol Federasyonu’nun (LFA) kurslarına gittim. Çeşitli organizasyonlarda görev aldım. Bunlar benim hakemlik deneyimim açsından son derece iyi durum oldu. Bu süreçte farklı kurslara katılıp, o konularda deneyim kazandım. Katıldığım kurslar, çocukların korunması ve ilk yardım konuları hakkındaydı. Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu, beni milli takımla yapılan hazırlık maçına atadı. Sonrasında da orada geçirdiğim başarılı süreçten dolayı ‘Yılın En İyi Hakemi’ ödülünü aldım. 2016-2017 sezonunda başarılı bir sezonun ardından bu ödülü almak gerçekten güzeldi” dedi. 

 

“Tüm hakem arkadaşlarımın, hakemllik şansları yanında olsun”

Osman Özpaşa; “Yıl boyunca antrenamanlarımı yaptım. Ülkeme döndüğüm için mutluyum. Yeni sezonda hazır bir şekilde sahalarda olacağım. Önümüzdeki sezon tüm hakem arkadaşlarımın hakemlik şansları yanında olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.