Birinci Lig cadı kazanı

Birinci Lig cadı kazanı

K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’ta son iki haftaya, Kırmızı Grup’ta da son haftaya girildi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Birinci Lig Kırmızı ve Beyaz Grup’ta Ozanköy ile Merit Alsancak Yeşilova’nın şampiyonluklarını ilan etmesinin ardından kalan maçlarda gözler Play-off ve lige tuttunma mücadelesine çevrildi.

Süper Lig için son bir takımın terfi alacağı Play-off için takımlar gruplarında iki ve üçüncü sırada yer almak için sahaya çıkacaklar. İki grupta yer alacak olan takımların çapraz eşleşme ile eşleceği Play-off, tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Rakiplerini mağlup ederek finale yükselecek olan takımlar arasındaki karşılaşmada galip gelecek olan takım ise Süper Lig’e yükselecek son takım olacak.

10 takımın yer aldığı Kırmızı Grup’ta son iki sıradaki takımlar, 11 takımın yer aldığı Beyaz Grup’ta da son üç sıradaki takımlar direk olarak Bölgesel Terfi Müsabakaları Ligi’ne düşecekler.

 

Play-out mücadelesinde puanlar bölünecek

Gruplarında 5, 6, 7 ve 8’inci sıralarda yer alacak olan takımlar ise Play-out maçlarına çıkacak. Takımlar normal sezonda topladıkları puanların yarısını Play-out’a taşıyacak. Puanları 0,5’li olan takımların puanı ise bir üst rakama yuvarlanacak. Ancak Play-out karşılaşmaları tamamlandıktan sonra puanı tamamlanmayan takım, tamamlanana göre üstün sayılacak. Play-out grubunu son sırada tamamlayacak olan takımlar da ligden düşecek son takımlar olacaklar. Ligi dördüncü sırada bitirecek olan takımlar ise Play-off veya Play-out oynamadan sezonu tamamlayacaklar.

 

Beyaz Grup

11 takımın yer aldığı Birinci Lig Beyaz Grup’ta Ozanköy şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig vizesi aldı. 2 haftanın daha oynanacağıligde, bu haftayı Girne Halk Evi, son haftayı da Doğancı bay geçecek. Ligde Gönyeli, Lapta ve Esentepe kalan haftalarda iki ve üçüncü sırada yer alma adına Play-off oynamak için kalan maçlarında mücadele verecekler. An itibarı ile son sıradaki Denizli, bir basamak üstündeki Serdarlı ve onun üzerindeki Tatlısu, lige direk veda edecek olan takımların basamağında bulunuyor. Ancak puanların yakın oluşu, son iki haftada alınacak olan her puanın önemini bir o kadar daha arttırıyor.

 

Kırmızı Grup

10 takımın yer aldığı Birinci Lig Kırmızı Grup’ta ise Merit Alsancak Yeşilova şampiyon olarak Süper Lig’e terfi etti. Bir haftası kalan ligde son sırada yer alan Dipkarpaz’ın düşmesi kesinleşti. Ligden direk düşecek ikinci takım son hafta maçları ile belli olacak. Ligin ikinci sırasındaki Göçmenköy ile üçüncü sırasındaki Hamitköy’ün Play-off oynama şansı biraz daha yüksek. Dördüncü sıradaki Mehmetçik ve beşinci sıradaki Yeni Boğaziçi’nin de Play-off şansı mevcut ancak Maraş, Mesarya, Akova ve Düzkaya’nın puanlarının bu takımlara yakın oluşu, grubun son haftasının büyük bir mücadeleye sahne olacağının göstergesi.

---------

1. LİG BEYAZ GRUP 21. HAFTA

Gönyeli – Lapta

Esentepe – Serdarlı

Tatlısu – Ozanköy

Denizli – Doğancı

Karşıyaka – B. Bağcıl

Girne Halk Evi (Bay)

 

1. LİG KIRMIZI GRUP 18. (SON) HAFTA

Y. Boğaziçi – Dipkarpaz

Hamitköy – Akova

Merit A. Yeşilova – Mehmetçik

Göçmenköy – Düzkaya

Mesarya – Maraş

---------

1.-lig-puan-durumlari.jpg

Bu haber toplam 2611 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.