10 takım belli oldu

10 takım belli oldu

Önümüzdeki yıl Londra’da düzenlenecek olan CONIFA Dünya Kupası 2018’e katılacak olan ekipler yavaş yavaş netleşiyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs’ın ev sahipliğinde 4-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Padania’nın şampiyonluğu ile sonuçlanan CONIFA Avrupa Şampiyonası 2017’nin ardından gözler bir sonraki turnuvaya çevrildi. Önümüzdeki yıl Londra’da Somali göçmenlerinin oluşturduğu Brawa FC takımının ev sahipliğinde düzenlenecek olan CONIFA Dünya Kupası 2018’e katılacak olan takımlar yavaş yavaş netleşiyor.

 

16 takım mücadele edecek

Geçmiş yıllardan farklı olarak artık CONIFA düzenleyeceği turnuvalara katılımı başvuru yolu ile değil belli kriterlerle belirliyor. Bu bağlamda yıl içerisinde düzenlenen çeşitli turnuvalarda başarılı olan ekipler bir sonraki turnuvaya katılım hakkı kazanıyor. Turnuvaya katılım için ayrıca CONIFA yönetimi ‘Wild Card’ uygulaması, yani özel davet ile katılım şansı düşük olan ekipleri de turnuvaya dahil edebiliyor. Somali göçmenlerinin oluşturduğu Brawa FC’nin ev sahipliği yapacağı CONIFA Dünya Kupası 2018’de 16 takım mücadele edecek.

 

Ev sahipliği Brawa’nın

Organizasyonda yer alacak 16 takımın 10 tanesi belli oldu. Ev sahibi Brawa FC’nin yanı sıra, geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Kupası’nı kazanan Abhazya’da turnuvaya direk katılım hakkı elde etti. CONIFA Avrupa Şampiyonası finalistleri Padania ve ülkemiz Kuzey Kıbrıs da organizasyona direk katılacak. Düzenlenen turnuvalardan olan Challanger Cup’ı kazanan Tamil Ellam ve Heritage Cup’ı kazanan Felvidek de turnuvaya direk katılacak olan diğer ekipler.

 

Tibet ve Western Armenia’ya Wild Card

Tibet ve Western Armenia, CONIFA tarafından Wild Card alarak organizasyona katılacak olan diğer iki takım. Cascadia ve Kiribati Adaları da turnuvaya katılacak takımlar arasında. Bu 10 takımdan ayrı olarak yapılacak müsabakalar ve düzenlenecek turnuvalalarda elde edilecek derecelere göre son 6 takımın da ağustos ayı sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.

 

Kadınlara yönelik dörtlü turnuva

CONIFA, bu yıl düzenlenecek olan Dünya Kupası 2018’e kadın futbolunu da dahil etmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda 4’lü kadın turnuvasının da yapılması gündemde. Henüz netlik kazanmasa da bu düşünce ile ilgili değerlendirmelerini yapacak olan CONIFA, 16 erkek takımı yanı sıra 4 kadın takımının da yer alacağı turnuvayı 2018 yılında hayata geçirmeyi planlıyor.

Bu haber toplam 2296 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.