Yabancılar mağdur oldu iddiası

Yabancılar mağdur oldu iddiası

Geride bıraktığımız sezon K-Pet Süper Lig’e veda eden iki takımdan biri olan ve yeni sezonda 1.Lig’de yer alacak olan Yeni Boğaziçi ile ilgili yabancı oyuncuların mağdur olduğu konusunda bir iddia ileri sürüldü.

A+A-

Yeni Boğaziçi’nin bazı yabancı uyruklu futbolcularının konakladıkları Venüs Beach isimli otelde konaklama ücretlerinin ödenmemesinden dolayı mağdur oldukları, sokakta kalmamaları için otelde konaklamalarına izin verildiği iddia edildi.  Yeni Boğaziçi başkanı Derviş Canaltay ise kulübün KTFF’den alacaklarından bu ücretin tahsis edilmesi yönünde adım atıldığını belirtti.

 

Otel yetkilileri ödeme sıkıntısı olduğunu belirtti

Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e ulaşan Venüs Beach yetkilileri ocak ayından itibaren Yeni Boğaziçi’nin üç yabancı oyuncusunun otellerinde konakladığını belirttiler. Yetkililer önceleri Belediye Başkanı Katip Demir’in otelde bu oyunculara bakılmasını istediği, sonra ücret konusunda hesaplaşılacağını söyleyen yetkililer, Demir’in sadece 1 haftalık ücreti kabul ettiğini belirtti. Bunun üzerine otel yetkililerinin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na başvurarak Yeni Boğaziçi’nin alacaklarına karşılık talep ettiklerini söylediler. Yetkililer oyuncuların sokakta kalmamaları için hala otelde kaldıklarını da belirttiler.

 

Kulübün alacaklarından otele ödenecek

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Yeni Boğaziçi başkanı Derviş Canaltay, söz konusu yabancı oyuncuların konaklama ücreti ile ilgili kendisinin de KTFF’ye kulübün alacaklarından kesinti yapılarak otele ödenmesi yönünde bilgi verdiğini belirtti. Canaltay yabancıların toplamda 5 bin dolar alacakları olduğunu, ancak kendisinin ilk başkan olduğunda geçmişten gelen borçları kapadığını ve şu anda harcadığı meblağların üzerinde rakamlar olduğunu söyledi. “Yönetim kurulu kararı ile şahsıma olan borcun da peşinde değilim” diyen Canaltay, “Harcadığımız meblağın Yeniboğaziçi Spor Kulübü’ne helal olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Canaltay görevi devrediyor

Zor şartlarda üstlendiği görevi iyi, kötü savaş vererek tamamladığını belirten Canaltay, Pazar günü gerçekleşecek olan genel kurulda görevi yeni birine devredeceğini daha önce sosyal medyadan belirttiğini hatırlattı. Kendi döneminde yanında olup destek verenlere teşekkür eden Canaltay, Yeni Boğaziçi kulübünün gerçek sahipleri olan Yeniboğaziçililerin takıma Pazar günkü genel kurulda sahip çıkacaklarını ve geçmişte kendilerine çok büyük rakamlar ödediklerini göz önünde bulundurarak bu söz konusu ufak rakamları kapatacaklarına inancının tam olduğunu dile getirdi. Canaltay sözlerinin sonunda yeni başkan ve yönetime başarılar dilerken, yanında olan ve olmayan herkese hakkını helal ettiğini söyledi.

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.