Yabancı arayışları

Yabancı arayışları

K-Pet Süper Lig'de yabancı futbolcu arayışı sürüyor. Transfer 25 Ocak Cuma günü son bulacak.

A+A-

MTG VE OCAK DEĞİŞMEDİ… Cuma günü tamamlanacak olan yabancı uyruklu futbolcu transferi öncesinde Süper Lig’de yer alan 16 kulübün 14 tanesi yabancı oyuncularında değişikliğe gitti. Bazı takımların arayışları ise devam ediyor. İlk yarı lideri Mağusa Türk Gücü’nün yanı sıra Türk Ocağı yabancı oyuncularını değişmeyen iki ekip oldu

 

K-Pet Süper Lig’de yer alan 16 takımın 14’ü ilk yarıda takımda forma giyen yabancı oyuncularını değiştirdi. İlk yarıyı lider tamamlayan Mağusa Türk Gücü’nün yanı sıra Türk Ocağı yabancı oyuncu değiştirmeyen takımlar oldu. Cuma günü tamamlanacak olan yabancı uyruklu futbolcu transferi öncesi bazı takımların yabancı arayışları ise devam ediyor.

K-Pet Süper Lig’in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Mağusa Türk Gücü yabancı oyuncuları Michael Odibe, Dinopeter ve Ebimobowei Peter’i takımda tuttu. İkinci sıradaki Yenicami ise orta alanda Zihni Temelci’nin ayrılmasından sonra oluşan boşluğu Aminu ile doldurdu. Yenicami bir buçuk sezon takımda forma giyen Oladele Oshobe’yi gözden çıkararak girne Halk Evi’ne verdi.

 

Doğan’dan iki, Cihangir’den tek değişiklik

İlk yarıda yabancı oyuncularından beklediği verimi alamayan bir diğer ekip Doğan Türk Birliği, Türkiyeli Ahmet Burak Kömürcü ve Lua Lua ile yollarını ayırmıştı. Raheem’i kadroda tutan Doğan, Barine Eko ve Onyekachi Okafor’u takıma dahil etti. Cihangir ise yabancılarında tek değişiklik yaptı. Victory’i gönderen Mesarya ekibi bu oyuncunun yerine eski oyuncusu Yannick Stephane’yi aldı. Takımın diğer yabancıları ise ilk yarıda görev yapan Uche ve Nnaemeka.

 

Ocak yabancılarını bozmadı

Gönyeli’de yabancılarda tek değişiklik yaşandı. İlk yarıda forma giyen John Okoli ve Christian takımda kalırken Hindistan 1. Ligi’ne transfer olan Charles Folley’in yerine Binatlı’dan Kehinde kadroya dahil edildi. Türk Ocağı ise ilk yarıda görev yapan Malik, Akande ve Tonbara’yı takımda tuttu ve değişikliğe gitmedi. Baf Ülkü Yurdu ilk yarıda görev yapan Joseph ve Lawal’a ek olarak Yeşilova’dan Hafız Konkoni’yi kadrosuna katarak Solomonson ile yollarını ayırdı.

 

Çetinkaya’dan Amani takviyesi

Süper Lig’in sarı kırmızılı ekibi Çetinkaya ilk yarının sonlarına doğru gözden çıkardığı Ali Lamin’in yerine daha önce de ülkemizde forma giyen Herve Amani’yi renklerine bağladı. Takımın diğer yabancıları Ugochukwu ve Faye olarak kaldı. Merit Alsancak Yeşilova ise takımdan ayrılan forvet oyuncusu Hafız Konkoni’nin yerine Türkiye’den Ergin Kankal’ı renklerine bağladı. Lefke’de ise takımda görev yapan Allen Assogba ile yollar ayrıldıktan sonra bu oyuncunun yerine arayışlar sürüyor. Candy ve Bidemi ise takım ile devam ediyor.

 

En sıkıntılı Binatlı

Gençlik Gücü’nde ise ilk yarıda forma giyen Ocran, Prince ve Debola halen kadroda yer alırken Stephane Bayi adaya getirilerek denenmişti. Yeşil beyazlıların değişiklik yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor. Yabancı konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Binatlı’da kaçan Offor’dan ayrı olarak Kehinde Gönyeli’ye verildi. Israel ise takımda yer almasına rağmen Güzelyurt ekibi birçok yabancı deneyerek daha iyilerini bulmaya çalışıyor. Küçük Kaymaklı’da ise John Evor Bello, Paul De-vries Asare ve Ousmane Keita takımda yer alıyor. Ancak Kaymaklı’nın değişiklik yapabileceği gelen bilgiler arasında.

 

G.Birliği, Girne Halk Evi ve Esentepe

Gençler Birliği’nde ilk yarıda görev yapan Kevin Assiga ile yollar ayrılırken, Martin ve Elvis halen takımla birlikte çalışıyor. Brezilyalı Miranda ise takıma dahil edilen bir diğer yabancı oldu. Girne Halk Evi ilk yarıda takımda yer alan Boris Hamadou ve Ndoye ile yollarını ayırarak James Akpama’yı takımda tutmuştu. Oladele Oshobe takviyesi yapan Girne ekibi üçüncü yabancı arayışlarını sürdürüyor. Esentepe ise Zady Moise ve Henry Chibuize ile yollarını ayırmıştı. Sane’yi takımda tutan Esentepe bu oyuncuya ek olarak Efosa Francis Ona v eJunior Anthony Mfede’yi kadroya kattı. Cuma günü tamamlanacak yabancı uyruklu futbolcu transferi öncesinde takımların şu an itibarı ile kullandıkları yabancı oyuncu kontenjanları şöyle:

 

Mağusa Türk Gücü

Michael Odibe, Dinopeter, Ebimobowei Peter

 

Yenicami

John Ebuka Okoye, Kenneth Ngwoke, Aminu

 

Doğan Türk Birliği

Quadri Raheem, Onyekachi Okafor, Barine Eko

 

Cihangir

Oliver Uche Sunday, Yannick Stephane, Nnaemeka Uzor

 

Gönyeli

John Okoli, Christian Chinazam Chukwuka, Kehinde Owoeye

 

Türk Ocağı

Yakubu Malik, Akande Kotchoni, Tonbara Tiongoli

 

Baf Ülkü Yurdu

Joseph Obidiaso, Lawal Murtadah, Hafız Konkoni

 

Çetinkaya

Faye Baptiste, Ugochukwu Nwachukwu, Herve Amani

 

Merit Alsancak Yeşilova

Jean Makoun, Augustine Binya, Ergin Kankal

 

Lefke

Candy Augustine, Botanle Bidemi

 

Gençlik Gücü

Prince Boateng, Idan Ocran, Debola Ogunseye

 

Binatlı

Ammanuel Israel

 

Küçük Kaymaklı

John Evor Bello, Paul De-vries Asare, Ousmane Keita

 

Gençler Birliği

Martin Eyerakpo, Elvis Sakyi, Wanderson Miranda

 

Girne Halk Evi

James Akpama, Oladele Oshobe

 

Esentepe

Tidiane Sane, Efosa Francis Ona, Junior Anthony Mfede

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.