“Ya olacak, ya olacak”

“Ya olacak, ya olacak”

Galatasaray’ın A takımına kadar yükselen Kıbrıslı Türk genç oyuncu Ahmet Sivri, YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Yenicami’nin altyapısından ve A takımda gösterdiği performansla dikkat çeken ve Türkiye’nin büyük kulüplerinden Galatasaray’ın altyapısında denenen genç oyuncu Ahmet Sivri, geride bıraktığımız hafta tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Hasan Ecer aracılığı ile sarı kırmızılı takımın alt yapısına dahil olan Kıbrıslı Türk oyuncu, geçtiğimiz gün Galatasaray A takımının Eyüpspor ile oynadığı hazırlık maçında forma şansı buldu. Takımının 4-2 kazandığı müsabakanın ikinci 45 dakikasında yıldız oyuncu Bafetimbi Gomis’in yerine oyuna dahil olan Sivri, ilk kez A takım formasını terletti.

 

Sivri: “Orada her şey yolunda gidiyor”

“İlk zamanlar oraya gittiğim zaman çok zorlanmıştım. Ancak, o süreç çabuk geçti” diyerek sözlerine başlayan Sivri, “Şu anda her şey yolundadır diyebilirim. İlk başta zorlandım. Yalnızdım, ama alışma süreci oldukça çabuk oldu. Oradaki insanlar her zaman sıcakkanlıydı. Bana çok iyi davrandılar” ifadelerini kullandı.

 

“Ülkemi temsil ettiğim için mutluyum”

“Çok Mutluyum, ülkemi temsil ediyorum” diyerek sözlerini sürdüren genç futbolcu, “İnşallah daha iyi yerlere gelirim. Esas hedefim zaten budur. Başarımda en büyük etken Hasan Ecer’dir. O, bana her zaman inandı. Daha sonra bağlantı kurduk. Konuştu, gittim ve başardım. Bu yüzden, her zaman yanımda olan Hasan Ecer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“A takımda oynamak, sonrasında Avrupa’ya transfer olmak istiyorum”

Ahmet Sivri sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ta tatilde bulunduğum zaman beni arayıp, bana A takımda şans vereceklerini söylediler. İlk duyduğum zaman gururlandım. Apar topar tatilimi bırakıp, yeniden İstanbul’a gittim. Geçtiğimiz gün Eyüpspor ile oynanan hazırlık maçında görev aldım. Mutlu ve gururluyum. Hedefim, ilerleyen zamanlarda A takımda kalıcı olarak oynamak ve sonrasında Avrupa takımlarına transfer olmak istiyorum.”

 

“Ya olacak, ya olacak…”

“Şu anda amatör lisansım vardır. Profesyonel imza atacağım ama zamanını bilmiyorum. Bu hayatta bir gerçek daha vardır. Eğer olumsuz olup, beğenilmezsem, gelip, burada devam edeceğim. Beğenilmemek dünyanın sonu değil. Yaşım daha çok küçük, ilerleyen zamanlarda tekrar deneme şansım olabilir. Yani, tek düşüncem; ya olacak, ya olacak…”

 

“Ailem bana her zaman destek verdi”

“Ailem bana bu konuda, yapacağım tek şeyin çok çalışmak olduğunu söyledi. Onlara da sizin aracılığınızla bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ailem bana her zaman destek verdi. Onlar da benim gelmemi istemiyor. Çok çalışıp, orada kalmamı istiyorlar. Başarıp, onları onurlandıracağım.”

 

“Ne kadar olumlu olursanız, o kadar başarılı olursunuz…”

“Uçaktan inip, ilk kez Florya’ya gittiğim zaman tek düşüncem burada kalmam lazım dedim. Bu konuda da her zaman olumlu düşündüm. Ne kadar olumlu olursanız, o kadar başarılı olursunuz. Bende öyle düşündüm. Sizlere biraz da oradaki hayattan bahsetmek istiyorum. Aslında çoğu zaman antrenmanlardayız. Bütün gün Florya’dayız. Genelde antrenmanlarımız akşamüzeri oluyor. Bazı akşamlar çıkıp, arkadaşlarımla bir yerlerde oturuyoruz. Günler güzel geçiyor.”

 

“Bir taraftan tamir edip, bir taraftan bozmak olmaz…”

“Okul konusuna da değinmek istiyorum. Haydarpaşa Lisesi’nde muhasebe bölümü bitirdim. Okula bir yıl ara vereceğim. Bir yıl sonra Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) katılıp, o konuda da gelişim sağlayacağım. Sonuçta günümüzde okul da önemlidir. Bir taraftan tamir edip, bir taraftan bozmak olmaz. Bir yıl ara verecek olmamın sebebi de böylesi bir şans gelmesi. Şu anda önceliğim futboldur. Çünkü ne yazık ki, ülkemize böyle bir şans yok ve bu şans herkese gelmiyor.”

 

“Uçakta Gomis’le sohbet ettik”

“Deplasmana giderken uçakta Galatasaray’ın golcü oyuncusu Gomis ile sohbet edip, fotoğraf çekme fırsatı buldum. Çok mütevazı bir oyuncudur. Gençleri seviyor ve onların başarılı olmalarını istiyor. Beni takip edeceğini söyledi.”

 

“Yenicami’nin sayesinde buralardayım”

“Hafta içerisinde telefon alıp, A takımda oynayacağımı öğrendim zaman, Sedat hocama söyledim. Çok sevindi ve bana devam etmemi söyledi. Sedat hoca, gerçekten çok iyi bir hoca ve oyuncularına arkadaşı olarak bakıyor. Küçüklükten beri Yenicami beni yetiştiren kulüptü. Beni yetiştirdikleri için teşekkür ederim. Onların sayesinde buralardayım. Onların da bu sezon şampiyon olmalarını temenni ediyorum.”             

 

Fotoğraf: Ayşe Güler

 

Bu haber toplam 3063 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.