Temmuza hazır olabilir

Temmuza hazır olabilir

Akova Eray Vudalı Stadı’nda sentetik çim zemin için ihale süreci başlıyor

A+A-

K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Akova, sahası Eray Vudalı Stadı’nda çalışmalar sona geliyor. Sentetik çim zemin çalışmalarının devam ettiği sahanın ilk etabı TC Büyükelçiliği ve Yeniboğaziçi Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanırken, ikinci etap çalışmalarında da sona gelindi.

Stadın ikinci etap çalışmalarını sürdüren Spor Dairesi, yeni bütçenin açılmasıyla birlikte Akova Eray Vudalı Stadı’nın sentetik çim zeminin tamamlanması için ihale sürecini başlatmaya hazırlanıyor. İkici etap için dosyayı Planlama ve İnşaat Dairesi’ne gönderen Spor Dairesi, yapılacak hesaplamaların ardından blokeyi alıp, sahanın ikinci etabı için ihaleye çıkacak. Yaklaşık bir ay içerisinde ihale aşamasına gelecek olan projenin ihaleye çıkmasının ardından sahanın, temmuz ayına kadar bitirilmesi öngörülüyor.

 

Vudalı: “Köyden uzak kalmanın sıkıntısını çektik”

İki sezondur çok zor şartlarda ve sürekli deplasmanda maçlar oynamak durumunda kaldıklarını dile getiren Akova Spor Kulübü Başkanı Sermen Vudalı, bir yandan saha sorununu gidermek için mücadele ettiklerini, diğer yandan da takımı Futbol Federasyonu’nun ülke genelinde belirlediği 32 takımdan birisi yapmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Birçok zorlukla ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ederek bugünlere geldiklerini söyleyen Vudalı, takımın köyden kopuk ve uzak kalmasının sıkıntılarını çok çektiklerini, yine de mücadele etmekten vazgeçmediklerini söyledi. Sahanın tamamlanmasıyla birlikte Kuzey Mesarya bölgesinin çok önemli bir tesis kazanacağını aktaran Vudalı, bölge gençliği ve köy halkı adına Başbakan Hüseyin Özgürgün’e, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’e, geçmiş hükümet yetkililerine ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na katkı ve yardımlarından ötürü teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Spor Kompleksi olacak

Akova Eray Vudalı Stadı’nın da yer aldığı ve içerisinde oyun parkı, basketbol ve yürüyüş sahasının da bulunduğu alanın Spor Kompleksi’ne dönüştürüleceğini açıklayan Akova Spor Kulübü Başkanı Sermen Vudalı, bu kompleksin adını yönetim kurulu kararıyla merhum “Şakir Ahmet Vudalı Akova Spor Kompleksi” olarak koyacaklarını da açıkladı. Merhum Şakir Ahmet Vudalı’nın (Jack Şakir) köyüne bağlı birisi olduğunu ve her hafta sonunu köyünde geçirdiğini hatırlatan Vudalı, Şakir Ahmet Vudalı’nın hakkın rahmetine de köy kahvesinde ulaştığını ifade ederek, köyüne bağlı ve kulübe çok yardımları bulunan merhumun adını yaşatmak arzusunda olduklarını belirterek, kendilerine bu konuda anlayış gösteren merhum Şakir Ahmet Vudalı’nın oğlu Daren Vudalı’ya da köyüne ve kulübüne sahip çıktığı için teşekkür ettiklerini belirtti.

Bu haber toplam 3959 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.