Tarihe geçen kral  John Ebuka

Tarihe geçen kral John Ebuka

K-Pet Süper Lig’in tamamlanmasıyla birlikte gol kralı Yenicami’nin Nijeryalı oyuncusu John Ebuka oldu. John, rekorlarla krallık tahtına oturdu

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de sezonun sona ermesinin ardından gol kralı da belli oldu. Son haftaya kadar Türk Ocağı’nın gol makinesi Ertaç Taşkıran ile krallık yarışı veren John Ebuka, son hafta attığı 4 golle 41 gole ulaştı ve 2016-2017 sezonunun gol kralı oldu. Bu krallığın bir başka anlamı daha var. İlk kez 30 hafta oynanan Süper Lig’de en fazla golü atarak gol krallığı yaşayan yabancı futbolcu unvanı da Nijeryalı golcünün oldu. Yenicami’nin golcüsü 2001-2002 yılındaki Ali Osumanua’nın 36 gollük rekorunu tarihe gömerek 15 yıldır kırılamayan rekoru kırdı. Ali Osumanua o sezon Gönyeli forması ile krallık sevincini yaşamıştı ancak takımının şampiyon olmasını sağlayamamıştı.

 

Yenicami tarihe geçti

John Ebuka’nın gol krallığının bir başka önemi daha var. Nijeryalı golcü Yenicami forması altında gol krallığı yaşayan 4’üncü isim olmayı başardı. Yenicami forması ile 1961-1962 sezonunda gol krallığı yaşayan Erdem Sururi, 2011-2012 sezonunda gol krallığı yaşayan Geoffrey Massa ve 2015-2016 sezonunda gol krallığı yaşayan Halil Turan’ın ardından, John Ebuka da bu mutluluğu yaşayan 4’üncü oyuncu olarak Yenicami tarihine geçti. Nijeryalı golcü ayrıca gol sayısı bakımından da bir sezonda en çok gol atarak gol kralı olan oyuncu unvanını da ele geçirdi ve bu alanda da Ugandalı Geoffrey Massa’nın rekorunu kırmayı başardı.

 

Sezon boyunca 41 gol kaydetti

Süper Lig’i bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Yenicami’nin sezon başında ülkemize getirdiği John Ebuka, sezon boyunca gösterdiği performansla göz doldurdu. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Nijeryalı oyuncu, 30 haftalık süreçte 41 gol atmayı başardı.

 

12 farklı takıma gol kaydetti

Yenicami’nin golcü oyuncusu John, ligde yer alan 16 takımın 12’sine karşı gol sevinci yaşadı. 3 takıma karşı gol sevinci yaşayamadı. John Ebuka bu sezon, Gençler Birliği, Dumlupınar ve Yalova maçlarında gol atamadı. John Ebuka 30 haftalık süreçte en fazla golü ligin dibinde yer alan ve 1.Lig’e düşen Mormenekşe ağlarına gönderdi. Nijeryalı golcü, doğu ekibine iki maçta 9 gol attı. John Ebuka ayrıca, Baf Ülkü Yurdu’na 6, Lefke’ye 5, Küçük Kaymaklı ve Mağusa Türk Gücü’ne de 4’er gol attı.

 

Son hafta belli oldu

K-Pet Süper Lig’in son haftasında Baf Ülkü Yurdu’na konuk olan Yenicami’de, tek hedef Nijeryalı oyuncu John Ebuka’yı gol kralı yapmaktı. 29 haftalık süreçte yarışta bulunan John Ebuka ve Türk Ocağı oyuncusu Ertaç Taşkıran’ın 37’şer gol atması, düğümün çözülmesini son haftaya bırakmıştı. Son hafta maçına çıkan John Ebuka, Ülkü Yurdu filelerini 4 kez havalandırarak 41 gole ulaştı. Ertaç Taşkıran’ın Gençlik Gücü’ne karşı sadece 1 gol kaydetmesi ve 38 golde kalması sonucu, John Ebuka yarışı kazanan isim oldu.

-------------

JOHN EBUKA’NIN ATTIĞI 41 GOL

Mormenekşe (9), K.Kaymaklı (4), Mağusa TG (4), Binatlı (3), Türk Ocağı, Baf Ülkü Yurdu (6), GAÜ Çetinkaya, Lefke (5), Doğan TB, Değirmenlik (2), Gençlik Gücü (3),Cihangir (2)

-------------

YENİCAMİ FORMASI ALTINDA KRALLIK YAŞAYAN İSİMLER

SEZON                               GOL KRALI                       GOL                     MAÇ BAŞINA

1961 - 1962                         Erdem Sururi                     18 gol                    1,1 gol (16 maç)               

2011 - 2012                         Geoffrey Massa                 29 gol                    1,1 gol (26 maç)

2015 - 2016                         Halil Turan                         26 gol                    1 gol (26 maç)

2016 - 2017                         John Ebuka                       41 gol                    1,3 gol (30 maç)

Bu haber toplam 3123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.