Sertoğlu’ndan Yılmaz’a eleştiri

Sertoğlu’ndan Yılmaz’a eleştiri

Sertoğlu’ndan Yılmaz’a eleştiri

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile KKTC Futbol Kulüpler Birliği arasında soğuk rüzgarlar esiyor. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Spor Dairesi ile yaşanan sorunu dile getirdikten sonra iki kurum arasındaki durum da ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün kulüplerle bir araya gelen KTFF Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz’ı sert şekilde eleştirmiş, Yılmaz da kürsüye çıkarak Sertoğlu’na cevap vermişti.

 

Sertoğlu, Değirmencioğlu’nu eleştirdi

Söz konusu durumun Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu ile görüşmeye gitmesinden dolayı olduğu kaydedildi. Toplantıda konuşan Hasan Sertoğlu, söz konusu toplantıyı yapmadan önce gündem maddelerini basına ve kulüplere gönderdiklerini, bunun akabinde de “Spor Dairesi’nin kulüplere karşı olumsuz tutumu” maddesinden yola çıkarak Spor Dairesi Müdürü’nün Hüseyin Yılmaz’ı arayıp görüşme talep ettiğini belirtti. Daha önce Alkan Değirmencioğlu’na defalarca ulaşmaya çalışmasına rağmen Değirmencioğlu’nun kendisinin telefonlarına çıkmadığını, çıktığı zaman ise kendisini oyaladığını ifade eden Sertoğlu, “Söz konusu gündem maddesinden sonra Kulüpler Birliği’ni toplantıya çağırdı. Eğer böyle bir gündem olmasaydı kulüpleri de kaale almayacaktı.”dedi.

 

Sertoğlu: “Gidersen bizi zayıf duruma düşürürsün dedim”

Sertoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı ile görüşerek, o toplantıya gitmemesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, “Ben KTFF Başkanı olarak toplantıya gitmemesini rica ettim. Gidersen bizi zayıf duruma düşürürsün dedim. Kendisine bu hareketinden dolayı teessüf ederim. Eğer Spor Dairesi’ne gitmeden önce Federasyon’a gelerek bizimle görüşseydi ne olduğunu anlardı. Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu’nun üzerinde değildir, o makam ego tatmin yeri değildir.”diye konuştu.

 

Yılmaz: “Görüşmeye yalnız gittim”

Daha sonra kürsüye gelerek açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, Spor Dairesi müdürünün haber çıktıktan sonraki sabah kendisini aradığını ve toplantıya çağırdığını kaydetti. Hüseyin Yılmaz, “Değirmencioğlu beni çağırdı, ben de Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımı aradım. Daha sonra ise Spor Dairesi Müdürü ile görüşmeye yalnız gittim. Ona kulüplerimizin yaşadığı sorunları bizzat anlatma fırsatı buldum ve oradan ayrıldım.”diye konuştu.

 

Sosyal medyadan açıklama: “Bedeli ne olursa olsun…”

Öte yandan Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz sosyal medya üzerinden de açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamasında, “Dün KTFF ve sayın kulüp başkanlarımız ile yapılan toplantıda spor basınımızda çıkan açıklamam yanlış yazılmış; ben yıkılmaması gereken "kale" kelimesini FUTBOL KULÜPLERİMİZ İÇİN kullandım! Bu ülkede gençliğimiz için son KALE futbol kulüplerimizdir. Hep beraber aynı gemideyiz! Tüm paydaşlar el ele omuz omuza birlikte hareket etmeliyiz! Dış temaslar da dahil KKTC’de bulunan tüm resmi kurum ve özel sektör ve de spor basını, antrenörler, futbolcular, hakemler, KTFF kısaca futbolumuz için tüm kesimlerle görüşüp KKTC futbolunu kalkındırmak ve ileri taşımak için ayırt etmeksizin görüşeceğim! Bedeli ne olursa olsun futbol kulüplerimiz için verdiğim sözler ve projelerden 1 santim bile geri atmayacağımı beni tanıyan herkes bilir tüm kamuoyuna saygılarımla!” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.