Satrançta beraberlik haftası

Satrançta beraberlik haftası

Çevre Temalı 2017 Girne Satranç Turnuvasında üçüncü hafta beraberlik ağır bastı.

A+A-

Takımların denk güçlerden oluşması ve temkinli olma gayreti beraberlikleri getirdi. Türk Ocağı Satranç Takımı ile Özyalçın İnşaat Satranç Takımı

 4.0 – 4.0 berabere kaldı.  Turnuvanın iddialı takımlarından Yeşil Barış Hareketi Satranç Takımı ile Alsancak Belediyesi Satranç Takımı da aynı sonuçla berabere kaldı.

Haftanın Takımı ve yeni lider Doğan Türk Birliği  

Rasıh Hürben’in kaptanlığında deneyimli satrançılarla maça çıkan Doğan Türk Birliği Satranç Takımı güçlü rakibi Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı 8.0 puan farkla yenerek hem hatanın takımı oldu, hem de yeni lider oldu. Geçen haftanın lideri olan Girne Deniz Plaza Satranç Takımı güçlü rakibi Magic Touch Satranç Takımını 4 puan farkla yenmesine rağmen takım puan sıralamasında ikinciliğe indi. BSW Computer Satranç Takımı rakibi Girne Halk Evi Satranç Takımını iki puan farkla yenerek haftanın başarılı takımları arasında yer alsa da sıralamadaki yeri pek değişmedi.  

Girne Satranç Turnuvası’nda ana tema çevre

Üçüncü tur öncesinde dernek yetkililerinin yaptığı açıklamada Güvenlik Kuvetleri Emekli Subaylar Derneği( Esud), Turizm ve Çevre Bakanlığı Orman Dairesi, Yeşil Barış Hareketi ve Satranç Eğitim Merkezi Ocak ayı içerisinde Emekli Subaylar Derneği Ormanına birlikte ağaç dikecek. Ayrıca Orman Dairesinden temin edilen fidanlar satrançılara büyümesini takip edebilecekleri yerlere ekmek için teslim edilecek. Orman Dairesi 1995 Girne Büyük Yangınından sonra yanan yerlerde kendiliğinden biten yabani zeytinleri aşılama konusunda bizimle işbirliği yapacak.

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.