ŞAMPİYON MAĞUSA TÜRK GÜCÜ

ŞAMPİYON MAĞUSA TÜRK GÜCÜ

AKSA Süper Lig'in 27'nci haftasında Gönyeli'nin konuğu olan Mağusa Türk Gücü, karşılaşmayı 2-1 kazanarak Süper Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonluğunu ilan etti.

A+A-

AKSA Süper Lig'in 27'nci haftasında Gönyeli'nin konuğu olan Mağusa Türk Gücü, karşılaşmayı 2-1 kazanarak Süper Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonluğunu ilan etti.

Mağusa Türk Gücü, bu şampiyonlukla birlikte tarihindeki 11'inci şampiyonluğu elde etmiş oldu.

Gönyeli Stadı’nda oynanan maçın 34’üncü dakikasında genç oyuncusu Baran Derin ile 1-0 öne geçen Mağusa Türk Gücü, ilk devreyi de 1-0 önde kapattı.

Mücadelenin 65’inci dakikasında Mehmet Erol’un golüyle rahatladı. 90’ncı dakikada ev sahibi ekip, Ahmet Can Temel ile farkı 1’e indirse de, kalan dakikalar yeterli olmadı ve mücadele Mağusa Türk Gücü’nün 2-1’lik üstünlüğüyle bitti.

Mücadele sonunda 62 puana ulaşan sarı yeşilli ekip, ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig’de 2021-2022 sezonu şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın tamamlanmasıyla Mağusa Türk Gücü camiası taraftarı önünde elde ettiği şampiyonluğu kutladı.

mtg-poz.jpg

Gençlere şans verilmesi dikkat çekti

Maç öncesinde şampiyonluk için 1 puanın yeterli olduğu Mağusa Türk Gücü’nün Gönyeli karşısında genç oyunculara şans vermesi de dikkat çekti.   

Mağusa Türk Gücü, hafta içinde Yenicami ile deplasmanda Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda yarı final rövanş maçına çıkacak.

 

KTFF’den kutlama: “MTG’yi tebrik ederiz”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu AKSA Süper Lig'de şampiyon olan Mağusa Türk Gücü için tebrik mesajı yayınladı.

Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Futbola verilen bir sezonluk aranın ardından yeniden kavuştuğumuz 2021-2022 sezonunda uzun süren futbol özlemimizin de sonlarına yaklaşmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz iki sezonda da olduğu gibi Mağusa bölgemizin güzide takımlarından Mağusa Türk Gücü bu sezonu da şampiyon olarak tamamlamayı başarmıştır ve lig tarihindeki 11.şampiyonluğunu elde etmiştir. KTFF Yönetim Kurulu olarak Mağusa Türk Gücü'nün futbolcu, başkan, yönetim kurulu, teknik heyet ve taraftarlarını bu şampiyonluktan dolayı kutlar, önümüzdeki sezonda başarılar dileriz. Ayrıca bu zorlu ligde büyük bir mücadele ve özveri gösteren tüm takımlarımıza teşekkür ederiz."

 

 

 

 

Bu haber toplam 5795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.