“Ruso’nun ismi camiamız için semboldür”

“Ruso’nun ismi camiamız için semboldür”

Tekke Bahçesi’ndeki kazılarda kemiklerinin bulunan ve adı Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü ile özdeşleşen Hüseyin Ruso ile ilgili olarak kulüp başkanı Hasan Tosunoğlu “Şimdi daha güçlüyüz. Ruso’nun ismi camiamız için semboldür” açıklamasını yaptı

A+A-

Tekke Bahçesi’nde gerçekleşen kazılarda buluan ve Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’nün sembol isimlerinden olan Şehit Hüseyin Ruso’nun kemikleri bulundu. YENİDÜZEN’de yayınlanan ve Araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’ın hazırladığı “Anlatılmamış Öyküler” sayfasında bugün Hüseyin Ruso’nun kemiklerinin Tekke Bahçesi’nde bulunarak ailesinde dönüş sürecinin başlatıldığı duyurulmuştu. Yaşanan bu gelişme sonrasında Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Tosunoğlu yaptığı açıklamada “Şimdi daha güçlüyüz. Ruso’nun ismi camiamız için semboldür” dedi.

 

Tosunoğlu: “Ruso’nun ismi camiamız için semboldür”

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Tosunoğlu, camianın efsane ismi Şehit Hüseyin Ruso’nun kemiklerine ulaşılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ruso isminin Küçük Kaymaklı ile yaşadığını belirten Tosunoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Şehit Hüseyin Ruso ismi, camiamız için bir semboldür. Çok az camia ismi bir spor adamı ile birlikte anılır. Bu camia, sahasına Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu ismini verirken bir an bile düşünmemiştir. Küçük Kaymaklı camiasını yoktan var eden isimlerin başında gelen Şehit Hüseyin Ruso’nun naşının ailesine teslim edilecek noktaya gelmesini farklı duygularla karşıladık.”

 

“Şimdi daha güçlüyüz, daha mutluyuz”

“Bilinmesini isteriz ki, Ruso ailesinin alacağı her kararda Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü yanlarında olacaktır. Ruso soyadı, sadece bir ailenin değil, bu camianın da sembolüdür. Son iki sezondur hem alt yapıda, hem de Süper Lig’de, “Ruso Ruhu” ile mücadele etmekteyiz. Sahamızın girişinde yapmış olduğumuz çalışma ile, maçlarımızı izlemeye gelen herkesi Şehit Hüseyin Ruso’nun gülen yüzü karşılıyor. Şimdi daha güçlüyüz, daha mutluyuz. Ruso ailesi karar verecek. Nasıl isterlerse, cenaze işlemleri öyle olacak. Biz de, tüm futbolcularımız ve eski- yeni yöneticilerimiz ile Ruso ismine yakışır bir tören için hazır olacağız”

 

“En çok istediğim şey, şampiyonluk kupasını Ruso’nun mezarına götürmek”

“Şu anda en çok istediğim şey, sezon sonu şampiyonluk kupasını, Şehit Hüseyin Ruso’nın mezarına götürmek, ve “Sana yakışan bir camianın temsilcileriyiz” demek. Ruso ailesi de, Küçük Kaymaklı camiası da bu sürede büyük acılar yaşadı. Camia olarak, Ruso ailesinin yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir sesle dile getirmek istiyorum.”

Bu haber toplam 2964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.