Rakiplere gözdağı

Rakiplere gözdağı

K-Pet Süper Lig ekibi Yenicami’de John Ebuka ve Kenneth Ngwoke’un Süper Kupa performansları göz kamaştırdı.

A+A-

K-Pet Süper Lig’de son şampiyon Yenicami, Süper Kupa’da Cihangir karşısındaki oyunuyla, özellikle de hücum gücüyle büyük beğeni topladı. Son iki sezonda 84 gol atan John Ebuka Okoye’nin yanına eski golcüsü Kenneth Ngwoke’yi de takviye eden siyah beyazlılar, rakip savunmalara zor anlar yaşatacağının sinyalini verdi.

 

Kenneth soru işaretlerini durdurdu

Özellikle John-Kenneth işbirliğinde çok tehlikeli pozisyonlar bulan Yenicami takımı şampiyon kadrosuna önemli bir oyuncuyu daha katarak gücüne güç kattı. Yaklaşık 3 yıldır Kıbrıs dışında takımlarda oynayan Kenneth’in, üç sezonluk aranın ardından ülkeye dönüşü soru işaretlerini barındırsa da yıldız golcü bu soru işaretlerini Süper Kupa’daki futboluyla bir nebze de olsa durdurdu.

 

John’dan inanılmaz oran

John Ebuka ve Kenneth Ngwoke’nin oynadığı sezonlar baktığımız zaman ise rakiplerin tedirgin olması çok da yanlış değil. Zira John Ebuka Yenicami formasıyla geride kalan 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında rakip fileleri tam 84 kez havalandırdı. Bu da Nijeryalı golcünün maç başına 1,3 gol ortalaması yakalamasını sağladı.

 

Kenneth 26’nın üstüne çıkabilecek mi?

Aynı şekilde bir başka Nijeryalı Kenneth Ngwoke da geçmiş sezonlarda attığı gollerle kendisini kanıtladı. Kenneth, 2012-2013 sezonunda Hamitköy formasıyla 13 kez fileleri havalandırmayı başarırken, 2013-2014 sezonunda da Yenicami ve Çetinkaya formaları ile fileleri 15 kez havalandırdı. Golcü oyuncunun en verimli sezonu ise 2014-2015 sezonu oldu. Kenneth bu sezonda Yenicami formasıyla 26 gol atma başarısı gösterdi. Kenneth’in şimdiye dek oynadığı maçlarda maç başına 0,7 gol atma oranı bulunuyor. Golcü oyuncunun bu sezon 26 golün üzerine çıkmak istediği biliniyor.

 

Rakip savunmalar için tehlike

İkili 2018-2019 sezonuna da fırtına gibi başladı. Geçtiğimiz gün oynanan Yenicami-Cihangir Süper Kupa maçında da takımlarına kupayı kazandıran isimler John ve Kenneth oldu. John Ebuka maçta 2 gol kaydederken, Kenneth de henüz fizik olarak hazır olmamasına rağmen perdeyi açan isim olarak dikkat çekti. Özellikle önde baskı yapan bir oyun yapısını benimseyen ikili, rakip savunmalar için bu sezonki en tehlikeli ikililerden olacak gibi gözüküyor.

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.