“Özgürgün isterse gelsin kulübün anahtarını verelim, kulübü o yönetsin”

“Özgürgün isterse gelsin kulübün anahtarını verelim, kulübü o yönetsin”

Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Ömer Arabacıoğlu, YENİDÜZEN’e çok özel açıklamalar yaptı. Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Spor Dairesi’ne yönelik eleştirirde bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet 1. Lig ekiplerinden Gönyeli’de Kulüp Başkanı Ömer Arabacıoğlu YENİDÜZEN’e gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Arabacıoğlu, Spor Dairesi’nin kendilerine bir kuruşluk katkı yapmadığını ifade ederek, “Başbakan’ın talimatıyla Gönyeli’ye bir kuruş para çıkarılmayacağını söylediler. Yönetici İsmail Mıstıkoğlu’nu görevden alırsak bize yardım edeceklerini söylediler” dedi. Arabacıoğlu yapılanın akıl almaz bir şey olduğunu ifade ederek, “Başbakan Hüseyin Özgürgün eğer isterse gelsin anahtarı verelim, kulübü o yönetsin” dedi.

 

Arabacıoğlu: “Spor Dairesi’nden en azından ekipman yönünden bize yardımda bulunmasını istedik”

Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Ömer Arabacıoğlu göreve 26 Haziran 2016 yılında geldiklerini ifade ederek, “Göreve gelir gelmez de çalışmalarımıza başladık. Temmuz 2016’da sentetik zeminli Gönyeli Stadı için bakım yapmak için kolları sıvadık. Çünkü bu tesisi kolay kazanmadık ve atıl durumda da kalmasını istemiyorduk. Bu bağlamda da Spor Dairesi ile en azından ekipman yönünden bize yardımda bulunmasını ve biz de kulüp olarak bir çalışan bularak sahanın bakımını düzenli olarak yapalım dedik” diye konuştu.

 

“Cahitoğlu’nun asistanları ‘bugün geliyor, yarın arayacak’ diye diye…”

Ömer Arabacıoğlu, bu bağlamda Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ile temasa geçtiklerini ifade ederek, “Asistanları telefonlarımıza çıkarak ‘bugün geliyor, yarın arayacak’ diye diye bizi 2016’nın sonuna kadar oyaladılar. Kısacası para vermemek ve Gönyeli Spor Kulübü’ne yardım yapmamak için çeşit türlü bahane ürettiler. Biz de başkalarının aracılığıyla bir şekilde Hüseyin Cahitoğlu’na ulaştık ve talebimizi ilettik, Cahitoğlu’ndan aldığımız konu ‘o iş beni aşar’ oldu.”

 

“Olgun Amcaoğlu beni arayarak, ‘İsmail Mıstıkoğlu varsa bir kuruş katkı yok’ dedi”

Tüm bunların akabinde Gönyeli Kadın Basketbol Takımı ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanan maçta Sportif İşler Sorumlusu İsmail Mıstıkoğlu ile Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu’nun sözlü olarak atıştığını ifade eden Arabacıoğlu, “Bu olayın ardından Olgun Amcaoğlu beni telefonla arayarak ‘İsmail bana çok ağır konuştu, bundan böyle Gönyeli’de İsmail Mıstıkoğlu olduğu sürece kulübe bir kuruş katkı yapmayacağız’ dedi. Ben de ona bunun mümkün olmayacağını ve İsmail Mıstıkoğlu’nun kulüp için önemli bir isim olduğunu söyledim” diye konuştu.

 

“3 ay önce Başbakan 5 dakika sonra size dönecek dendi. O gün bugündür o 5 dakika dolmadı”

Gönyeli Başkanı Ömer Arabacıoğlu bu yaşananların ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün ile bir görüşme talep ettiğini belirterek, “Bundan 3 ay önce Özgürgün ile görüşme talep ettim. Telefona bir kadın çıktı ve ‘Başbakan 5 dakika sonra size dönecek’ dedi. O gün bugündür o 5 dakika dolmadı” dedi.

Arabacıoğlu daha sonra Hüseyin Özgürgün’ün kardeşi teknik direktör Mehmet Ali Özgürgün ile görüştüğünü ifade ederek, “Mehmet Ali Hoca bana ‘öyle şey olmaz, Başbakan öyle şey demez’ tarzında bir şeyler söyledi. Ancak yine Başbakan ile görüşemedim” diye konuştu.  

 

“Başbakan’ın kesin emri var, Gönyeli’ye yardım yok”

Tüm bu yaşanan olaylardan sonra Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile yeniden bir araya geldiklerini ifade eden Arabacıoğlu, Olgun Amcaoğlu da kendisine Özgürgün ile görüşemeyeceklerini söylediğini ifade ederek, “Olgun Amcaoğlu ile bir sonraki konuşmamda ‘Gönyeli’ye yardım yapmayacağız, Başbakan’ın kesin emri vardır” dedi. Tüm bunların ardından biz de Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün özel kalem müdürü Sami Osmanlı’ya ulaştık ve ona görüşmek istediğimizi talep ettik. Osmanlı da bize başkalarının aracılığıyla ‘Başbakan Özgürgün, Gönyeli ile görüşmeyecek’ dedi” diye konuştu.

 

“Tek istediğimiz diğer kulüplere yapılan yardımın aynısının bize de yapılmasıydı”

Ömer Arabacıoğlu kendilerinin Gönyeli olarak ekstra bir isteklerinin olmadığını ve tüm kulüplere yapılan yardımı istediklerini belirterek, “Tek istediğimiz diğer kulüplere yapılan yardımın aynısının bize de yapılmasıydı. Başbakanlığa, Spor Dairesine, TC Elçiliğine ve Başbakan Yardımcılığına yazılı dilekçe verdik bize bu alet edevat alınsın diye. Ne ses var ne seda. Biz üvey evlat değiliz. 1948 yılında kurulan bu ülkenin en büyük camialarından biriyiz. Futbolun yanı sıra birçok branşta hizmet veriyoruz, ülke gençliğimiz için çalışıyoruz” dedi.

 

“Özgürgün eğer isterse gelsin anahtarı verelim, kulübü yönetsin. Böyle şey olmaz.”

Olgun Amcaoğlu’nun başkaları aracılığıyla sürekli haber gönderdiğini ifade eden Arabacıoğlu, “İsmail Mıstıkoğlu’nun görevden alınmasının Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatı olduğunu ve o alınmadıkça da hiçbir yardım yapılmayacağını söylüyor. Bu mümkün değildir. Hüseyin Özgürgün eğer isterse gelsin anahtarı verelim, kulübü yönetsin. Böyle şey olmaz” diye konuştu.

 

“YDÜ, Atamtürk’ün talimatıyla bizi salona sokmadı”

Gönyeli Başkanı Ömer Arabacıoğlu, kadın basketbol takımının YDÜ-Koop maçında yaşadığı olayı da anlatarak, “Basketbol kadın takımımız şampiyonluğa koşuyor ve başta İsmail Mıstıkoğlu olmak üzere herkes bu konuda çok fazla özveri gösteriyor. Ancak Erkekler Finali’nde YDÜ-Koop maçında YDÜ yetkililerinin bize yaptığı da yakışmadı. Biz basketbolsever olarak oraya gittik ve bizi salona sokmadılar. Bunun da YDÜ Spor Daire Müdürü Hakan Atamtürk’ün talimatı olduğunu ve Gönyeli’li basketbolcuların sahaya alınmamasını söylediğini söylediler” dedi.

 

“Final serisinde kendi evimizdeki maçlarda onlara 50 bilet vereceğiz”

Kendilerinin basketbola katkı olsun diye 1 ayda Gönyeli Kadın Takımı’nı kurduklarını kaydeden Arabacıoğlu, “Ülkede kadın basketbolu yeniden canlansın diye 1 ay içinde bu takımı kurduk, gördüğümüz bu muamele YDÜ’ye yakışmadı. Ancak Kadınlar Final Serisi’nde biz de kendi evimizde oynayacağımız maçlarda kendilerine 50 kişilik bilet vereceğiz ve bu sayıyı aşmamalarını isteyeceğiz” dedi.


“Sponsorluklarla ayakta durmaya çalışıyoruz”

Ömer Arabacıoğlu ayrıca, “Biz yönetim olarak çok çalışıyoruz. Tüm gayemiz de bu efsane kulübü yeniden şaha kaldırmak ve hak ettiği yere geri döndürmek. Ancak kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavuruyoruz. Devletten hiçbir katkı almadan tamamen sponsorluklarla bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de bize büyük katkılar yapıyor. Belediyemizin ‘Meydan Projesi’ de hayata geçince, kulübümüz kendi ayakları üzerinde duracak bir yapıya kavuşacak.”dedi.

 

“Mıstıkoğlu, Gönyeli camiası için olmazsa olmazımızdır”

Takımın önümüzdeki sezonki hedeflerinden de bahseden Gönyeli Başkanı, “Takımın önümüzdeki sezonki hedefi kesinlikle Süper Lig olacak. Bu yönde de geleceğe yönelik adımlarımızı attık. Altyapı konusunda Yenicami Akademisi’nin kurucularından Emre Perçinci ile görüştük ve bize danışmanlık yapmasını istedik. Transferde Gökhan Konyalıoğlu ve Salim Tayançlı ile anlaşmaya vardık. Ancak Salim’in biraz kafasını karıştırdılar son dönemlerde. Bu transferlerde de başrolü oynayan arkadaşımız İsmail Mıstıkoğlu’dur. Mıstıkoğlu, Gönyeli camiası için olmazsa olmazımızdır. Sporcu Sorumlusu olarak da üzerine düşenin fazlasını bu kulüp için yapıyor.”diye konuştu.

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.