‘O sene bu sene’ mi?

‘O sene bu sene’ mi?

Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı grafik sergileyen Doğan Türk Birliği, son haftalardaki galibiyetleriyle şampiyonluk yarışına tutundu.

A+A-

K-Pet Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından Doğan Türk Birliği, ilk devreyi lider Mağusa Türk Gücü’nün 5 puan gerisinde bitirdi. İlk üç haftada puanla tanışamayan, devre içerisinde inişli çıkışlı grafik sergileyen Doğan, buna rağmen elde ettiği puanlarla iddiasını ikinci devreye taşımayı başardı. ‘O sene bu sene’ sloganı ile şampiyonluk hedefi koyan Doğan Türk Birliği, birebir rakiplerine mağlup olurken, yakaladığı seri galibiyetlerle şampiyonluk yarışına tutundu.

 

Lig iyi başlamadı

Sezon öncesi yapılan transferlerle şampiyonluğun güçlü adayları arasında gösterilen Doğan Türk Birliği, sezonda hiç de beklediği gibi başlamadı. Ligin ilk haftasında Türk Ocağı karşısında alınan 2-0’lık derbi mağlubiyetini, 2-1’lik Binatlı ve 4-1’lik Gönyeli mağlubiyeti takip edince ligin henüz başında lider ile aradaki puan farkı 9’a çıktı. Doğan ilk galibiyetini ve puanlarını 5-2’lik skorla 4’üncü haftada Gençler Birliği karşısında aldı.

 

Birebir rakiplerine kaybetti

Gençler Birliği galibiyeti sonrasında 5-0’lık Esentepe, 4-1’lik Gençlik Gücü ve 3-1’lik Girne Halk Evi galibiyetleri Doğan Türk Birliği’nin yeniden toparlanıp yarışa dahil olması için umut verdi. Ancak 8’inci haftada dönüm maçı olan Yenicami maçının 1-0’lık skorla kaybedilmesi, Girne ekibinin birebir rakibi sayılan rakibine karşı önemli bir puan kaybı yaşamasını sağladı. Doğan, 2-1’lik Lefke ve 1-0’lık Baf Ülkü Yurdu galibiyetleri sonrası bu kez de bir diğer birebir rakibi olan Mağusa Türk Gücü’ne 1-0’lık skorla mağlup olmaktan kurtulamadı.

 

Dörder maçlık galibiyet serileri

İlk devrenin son dört haftasında alınan Cihangir, Küçük Kaymaklı, Merit Alsancak Yeşilova ve Çetinkaya galibiyetlerinin ardından üst sıralarda yaşanan puan kayıpları sonrasında Doğan liderin 5 puan gerisinde devreyi noktalayarak şampiyonluk yarışından kopmamış oldu. İlk yarıda beraberliği bulunmayan Doğan, devre içerisinde 4’er maçlık iki galibiyet serisi yakaladı.

 

Zirvedekilere gol atamadı

Doğan Türk Birliği ligin ilk devresinde 30 gol kaydetti. Maç başına 2 gol ortalaması yakalayan Girne ekibi, sadece iki maçta gol atma başarısı gösteremedi. Şampiyonluk yarışında birebir rakipleri olan Mağusa Türk Gücü ve Yenicami’ye tek golle yenilen Doğan, bu maçların dışında oynadığı 13 maçta en az 1 gol, en fazla 5 gol sevinci yaşadı.

 

En iyi savunma

İlk devrede savunma anlamında en iyi takım Doğan Türk Birliği oldu. Girne ekibi oynadığı 15 maçta kalesinde 16 gol gördü. Bu da devre adına onları kalesinde en az gol gören takım yaptı. Sarı lacivertli ekip ilk devredeki 15 maçın 5 tanesinde kalesini gole kapadı. Doğan bir maçta kalesinde en fazla dört gol görürken, diğer maçlarda 2 ve 1 gol gördü.

 

Beraberlik yok

Doğan Türk Birliği ligin ilk yarısında 10 galibiyet alırken, beş kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu mağlubiyetlerin 3 tanesini iç sahada yaşayan Doğan (Yenicami, MTG, Binatlı), iki kez deplasman takımı olduğu maçlarda mağlup oldu (Türk Ocağı, Gönyeli). Ligin ilk yarısında Doğan beraberlik almayan tek takım oldu.

 

En golcü Ahmet Burak Kömürcü

Doğan Türk Birliği’nde ligin ilk yarısında en fazla gol atan oyuncu Ahmet Burak Kömürcü oldu. Kömürcü takımının kaydettiği 30 golün 8’ini rakip filelere gönderdi. Sezon başı kadroya dahil edilen, ilk yarı bitmeden yolların ayrıldığı Kongolu futbolcu Lomana Lua Lua attığı 5 golle en fazla gol atan ikinci oyuncu oldu. İbrahim Çıdamlı ve Serhan Önet’in 3’er gol attığı sarı lacivertlilerde Hasan Kanlı, Kenan Oshan ve Sercan Demirman 2’şer golle skora katkı yaptı. Aydın Aygın, Cemal Yaşınses, Selim Saygı ve Ahmet Sönmez ise birer gol kaydetti.

 

İLK YARI SONUÇLARI

1. Hafta: Türk Ocağı - Doğan Türk Birliği: 2-0

2. Hafta: Doğan Türk Birliği – Binatlı: 1-2

3. Hafta: Gönyeli - Doğan Türk Birliği: 4-1

4. Hafta: Doğan Türk Birliği - Gençler Birliği: 5-2

5. Hafta: Esentepe - Doğan Türk Birliği: 0-5

6. Hafta: Doğan Türk Birliği - Gençlik Gücü: 4-1

7. Hafta: Girne Halk Evi - Doğan Türk Birliği: 1-3

8. Hafta: Doğan Türk Birliği – Yenicami: 0-1

9. Hafta: Doğan Türk Birliği – Lefke: 2-1

10. Hafta: Baf Ülkü Yurdu - Doğan Türk Birliği: 0-1

11. Hafta: Doğan Türk Birliği - Mağusa Türk Gücü: 0-1

12. Hafta: Cihangir - Doğan Türk Birliği: 0-2

13. Hafta: Doğan Türk Birliği - Küçük Kaymaklı: 2-0

14. Hafta: Merit Alsancak Yeşilova - Doğan Türk Birliği: 0-2

15. Hafta: Doğan Türk Birliği – Çetinkaya: 2-1

 

GOLLER

8 Gol: Ahmet Burak Kömürcü

5 Gol: Lomana Lua Lua

3 Gol: İbrahim Çıdamlı, Serhan Önet

2 Gol: Hasan Kanlı, Kenan Oshan, Sercan Demirman

1 Gol: Aydın Aygın, Ahmet Sönmez, Cemal Yaşınses

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.