Mişon’da zafer DAÜ’nün

Mişon’da zafer DAÜ’nün

Hentbol Büyükler Ligi’ne hazırlık niteliği taşıyan Derviş Mişon Turnuvası’nda kupa Mağusa’ya gitti

A+A-

Hüseyin Kıral

Hentbolda Büyükler Ligi öncesi düzenlenen ve sezona hazırlık niteliği taşıyan Derviş Mişon Turnuvası tamamlandı. Turnuvayı kadınlarda ve erkeklerde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kazanma başarısı gösterdi. Kadınlar finalinde rakibi Esentepe’yi 35-29 mağlup eden DAÜ, erkekler finalinde de güçlü rakibi UKÜ’yü 24-21 yenerek kupaya uzandı.

 

Kadınlarda DAÜ farkı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Arena’da oynanan final karşılaşmalarının ilki kadınlarda oldu. DAÜ ile Esentepe arasındaki mücadelenin ilk yarısını DAÜ 29-13’lük farklı skorla önde kapadı. Bu üstünlüğünü maçın sonuna da taşıyan DAÜ’de yabancı yıldızlar Anna Maria ve Koleva 9’ar sayı üreterek galibiyete önemli katkı yaptı. Esentepe’de Petroviç 17 sayı kaydetse de bu performans galibiyet için yeterli olmadı. Maç sonunda rakibini 35-29 mağlup eden DAÜ kupaya uzandı.

 

Erkeklerde DAÜ, UKÜ’yü devirdi

Kadınlar finalinin ardından erkekler finalinde UKÜ ile DAÜ karşı karşıya geldi. Kadınlar finalinde olduğu gibi bu finalde de DAÜ güçlü rakibini mağlup ederek sezona hazır olduğunu gösterdi. DAÜ karşılaşmanın ilk yarısını 2 sayı farkla 13-11 önde tamamlarken, karşılaşmayı da 24-21 kazanarak şampiyon oldu. DAÜ’de maç boyunca kalesinde çok iyi kurtarışlar yapan kaleci Ahmet’in yanı sıra bu yıl YDÜ’den eski takımına geri dönen Özden’in performansları ön plana çıktı. Özden’in 7 sayı kaydettiği finalde DAÜ’de ayrıca Andrii 6 sayı ile skora katkı yaptı. UKÜ’den Oğuzalp’in 7 sayılık performansı takımı adına ön plana çıkmasını sağladı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle dereceye girenlere kupaları Hentbol Federasyonu yetkilileri ve Derviş Mişon’un ailesi tarafından verildi.

 

Fotoğraf: Kanı Aldağ

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.