Milliler sahaya indi

Milliler sahaya indi

2018 CONIFA Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan KKTC A Milli Futbol Takımı dün ilk idmanını teknik direktör Mustafa Borataş gözetiminde yaptı.

A+A-

Hüseyin Kıral - Hüseyin Özbarışcı

Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA) tarafından bu yıl İngiltere’de 31 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 CONIFA Dünya Kupası’nda yer alacak olan KKTC A Milli Futbol Takımı, dün ilk idmanını yaptı.  Teknik Direktör Mustafa Borataş’ın gözetiminde Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yapılan ilk idmana Süper Lig’de Play out oynayacak olan Mağusa Türk Gücü’lü futbolcularının dışında tümü katıldı.

 

“Güvensoy ve Kaygısız’ın yerine Say ve Sadıklar”

2018 CONIFA Dünya Kupası’nda yer alacak olan KKTC A Milli Futbol Takımı’nın ilk idmanı dün gerçekleşirken, daha önceden belirlenen 23 kişilik aday kadrodan milli takım doktoru Dr. Nevzat Denerel’in de verdiği rapor doğrultusunda Salih Güvensoy ve Mehmet Kaygısız çıkarıldı. Sakatlıkları nedeni ile aday kadrodan çıkarılan Güvensoy ile Kaygısız’ın yerine yedek kadroda bulunan Cihangir’den Salih Say ve Küçük Kaymaklı’dan Hüseyin Sadıklar dahil edildi.

 

Borataş: “Hedef final oynayıp kupayı kazanmak”

Milli takım, 2018 CONIFA Dünya Kupası hazırlıklarına başlarken, hedefini de şampiyonluk olarak belirledi. Mustafa Borataş idmana başlamadan önce oyunculara bir konuşma yaparak, bu yıl her yıldan daha zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini, ancak bu zorlu süreci çok çalışarak aşacaklarını ve kupayı kazanacaklarını söyledi. Bu turnuvanın futbolun beşiği olan Londra’da yapılacak olmasından dolayı, Avrupa kulüplerinin kıskacında olacağına değinen Borataş, “Bu bilinçle tüm futbolcular kendilerini göstermek istemelerinden dolayı çok zor maçlar bizleri beklemektedir” dedi.

 

Toplam 14 antrenman yapılacak

Milli takım dün gerçekleştirdiğği ilk çalışma ile birlikte toplam 14 çalışma yapacak. 28 Mayıs'a kadar yapacak çalışmalar Lefkoşa Atatürk Stadı, Girne Mete Adanır Stadı ve Alsancak Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.