Mete’yi unutmadık

Mete’yi unutmadık

Kıbrıs Türk futbolunun unutulmaz ismi Mete Adanır ölümünün 30. yılında Lefkoşa’daki kabri başında yakınları, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

A+A-

Hüseyin Kıral

Kıbrıs Türk futbolunun unutulmaz ismi, gururumuz Mete Adanır ölümünün 30. yılında Lefkoşa mezarlığında bulunan kabri başında yakınları, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı. Futbol hayatını Samsunspor’da sürdürürken Malatya deplasmanına giderken yaşanan otobüsün kaza sonucu dört arkadaşı ile birlikte hayata gözlerini yuman Mete Adanır Lefkoşa’da bir kez daha anıldı. Lefkoşa’daki anma törenine katılan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, KTSYD Başkanı Çelen Oben, DTB Başkanı Bayar Piskobulu ve arkadaşı Ertan Birinci, Mete Adanır’ı unutmadıklarını, ancak Mete’yi de Kıbrıs Türk gençliğine iyi anlatamadıklarını dile getirdiler.

 

Eralp Adanır, “6. sınıflara yönelik Kıbrıs tarihi kitaplarında Mete anlatılıyor”

Her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleşen anma töreninde açılış konuşmasını Mete Adanır’ın kardeşi Eralp Adanır yaptı. Eralp Adanır, bu kazanın ardından kaybedilen canlar için her yıl kat ve kat üzerine koyarak anma törenleri yapıldığını ve Samsunspor gençliğine Mete ile birlikte, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomiç’in yanı sıra Teknik Direktör Nuri Asan’ın hayatları anlatılmaya çalışıldığının altını çizdi. Son dönemde eski başbakan Hüseyin Özgürgün’ün girişimi ile Girne 20 Temmuz Stadı’nın adı değiştirilerek Mete Adanır Stadı olmasının yanında stat içerinse heykelinin de dikilmesinin ülke gençliğine önemli mesajlar verdiğini belirtti. Ayni şekilde Girne Belediye başkanlarının da Mete’yi yaşatmak için Girne’nin en önemli caddesine ismini koyarak ölümsüzleştirdikleri için teşekkür etti. Bu arada Eralp Adanır, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6. sınıflara yönelik Kıbrıs tarihi kitaplarının içerinde Mete Adanır’ı anlatması ve çocuklara okutulması benim için çok büyük anlam ifade etti” dedi.

 

Birinci: “O gün doğanlar bugün 30 yaşındadırlar”

Mete Adanır’ın lise ve üniversite yıllarından dostu, arkadaşı ve en önemlisi sırdaşı olan Birinci Medya kurucusu Ertan Birinci yaptığı konuşmada “O gün doğanların bugün 30 yaşında olduğunu ve yılların ne kadar çabuk geçtiğini” söyledi. O yıllarda Mete ile hemen hemen her gün görüştüğünü ve Mete’nin profesyonellik anlamında ne zorluklar yaşadığını en iyi bilenlerden biri olduğunu belirten Birinci, “Mete’nin, o dönemde yayınlanan Sportmence dergisine her hafta profesyonelliği anlattığı köşe yazıları yolladığını ve bu yazıların da yayınlandığını” söyledi. Ertan Birinci, “Bizler de bu yazılardan yola çıkarak Kıbrıs Türk gençliğine sadece spor alanında değil her alanda profesyonelliği anlatmalıyız” dedi.

  

Piskobulu, “Mete DTB ile DTB de Mete ile bütünleşti”

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, “Mete’nin Doğan Türk Birliği ile Doğan Türk Birliği’nin de Mete ile bütünleştiğini” söyledi. Piskobulu, “Özellikle, burada veya Türkiye’de Mete’nin adının geçtiği her yerde mutlaka Doğan Türk Birliği’nin de adı geçmektedir” dedi. Futbol hayatı boyunca ülke tanıtımına büyük katkılar yaptığına dikkat çeken Piskobulu “Ancak bizler Mete’yi iyi anlatamamışız” dedi.

 

Oben: “Mete’nin adını yaşatmaya devam edeceğiz”

Mete Adanır isimi ile yıllardır Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği olarak ‘Mete Adanır Yılın Sporcusu’ adı altında ödül verdiklerini belirten KTSYD Başkanı Çelen Oben “Bu ödülle az da olsa sporcu motivasyonunu artırmayı hedeflediklerini ve Mete’nin adını bu şekilde yaşatmaya devam edeceklerini” söyledi. Oben, “Mete Adanır ile ilgili gelişecek veya geliştirilecek görsel veya yazılı herhangi olayda göreve hazır olduklarını” söyledi.

 

Değirmencioğlu: “Mete’yi Konya’da tanıdım”

“Üniversite yıllarımda Mete’yi Konya’da futbol oynadığı dönemde tanıma şansım oldu” açıklaması yapan Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, “Mete Adanır’ı yaşatmak ve anlatmak için her türlü öneriye açık olduklarını” dile getirdi. Değirmencioğlu, “Mete’yi Kıbrıs Türk Gençliğine anlatmak ve onu idol yapmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

 

Güngördü: “Hayatını belgesel yapmaya hazırız”

Geçmiş dönemlerde Girne Belediyesi’nde başkanlık ve meclis üyeliği yapan kişilerin Mete Adanır adını Girne’nin en işlek caddesine verildiğini belirten Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Defalarca Mete’yi kardeşi Eralp ile konuştuk ve gerek belediye, gerek kişisel olarak Mete’nin belgeselinin çekilmesi için her türlü maddi, manevi katkıyı koymaya hazır olduklarını” söyledi.  

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.