“Kulüpleri korumak istiyoruz ama...”

“Kulüpleri korumak istiyoruz ama...”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, son günlerde spor kamuoyunda yer alan yabancı oyuncu transferleri ile ilgili yazılı olarak açıklama yaptı.

A+A-

Sertoğlu, federasyon olarak kulüpleri korumak için kararlar aldıklarını ancak bunun böyle algılanmayarak alınan kararlardan vaz geçmelerinin istendiğini belirtti. Yabancı oyuncusu ayrılan kulübün yaşadığı mağduriyet nedeni ile o dönemlerde şikayetçi olduğunu, oyuncuların adaya dönüşlerinde eski kulüplerinde kalmaları için uygulama başlattıklarını belirten Sertoğlu, uygulamadan birçok kulübün yararlanarak mağduriyetinin önüne geçildiğini ifade etti.

Özellikle K.Kaymaklı’nın gündeminde olan ve bir dönem Yenicami forması giyen Massa ile ilgili açıklama yapan Sertoğlu, KTFF liglerinde forma giyen bir oyuncunun başka liglerde forma giymeye devam etmesi halinde serbest kalmış sayılmayacağını belirtti. Sertoğlu oyuncunun 2 yıl futbol oynamaması ve yazılı olarak bunu federasyona bildirmesi halinde serbest kalabileceğini kaydetti.

 

Sertoğlu: “Kulüpleri korumak için kararlar alıyoruz”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklama ile basın yayın organlarında yer alan haberleri düzeltme adına açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti. Sertoğlu: “KTFF yönetim kurulu kulüplerimizi korumak adına zaman zaman bir çok kararlar almak zorunda kalıyor. Fakat bunu arkadaşlarımız kulüplerimizi korumak için alındığımızın farkında olmadan aldığımız kararlardan vaz geçmemizi istiyor.”

 

“Mağdur olan kulüpler şikayetçi olmuştu. Biz de bu uygulamayı başlattık”

“Şöyle ki bir yabancı uyruklu futbolcu kendi takımı tarafından istenmediği veyahut da kendisi ile devam etmek arzusunda olmadığı zamanlarda ilgili futbolcu zaten başka takımlara transfer yapabilir. Ancak yıllar içerisinde bir çok kaliteli yabancı uyruklu futbolcu ülkemizde futbol oynarken takımını terk etmiş veya takımının futbolcusu iken ülkeye davet edilmesine rağmen ülkeye gelmemiş, kendi takımında futbol oynamak yerine başka yerlerde futbol hayatını sürdürmüştür. Bu durum maddi açıdan kulüplerin mağdur olmalarını sağladığından ilgili futbolcular için kulüpleri o dönemlerde şikayetçi olmuştur. Biz de futbolcuların adaya döndüğü zaman tüm haklarının eski kulüplerinde kalmasını sağlamak vede kulüpleri korumak için böyle bir uygulamayı başlattık. Uygulamadan zaman içerisinde birçok kulübümüz faydalanmış ve kulüplerimizin mağdur olmasının önüne geçtik”

 

“KTFF’ye kayıtlı yabancı oyuncu başka liglerde oynarsa serbest kalmaz”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bir dönem Yenicami forması giyen, son günlerde Küçük Kaymaklı’nın gündeminde olan Massa konusunda da açıklama yaptı. Sertoğlu konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yine spor kamu oyunda talimatlardan bahsedilerek bir yabancı futbolcunun üç yıl adaya gelmezse serbest kaldığı gibi haberler çıkmaktadır. Talimatın hiçbir maddesinde böyle bir şey yoktur. Talimat çok açık olarak yabancı futbolcunun 2 yıl futbol oynamaması halinde bunu da federasyona yazılı bildirmesi ile serbest kalabilir başka liglerde futbol oynamaya devam eden KTFF’na kayıtlı hiçbir futbolcunun serbest kalması talimatlara göre mümkün değildir.”

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.