Kulüpler istifayı kabul etmedi

Kulüpler istifayı kabul etmedi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Olağan Mali Genel Kurulu 23 kulübün katılımıyla gerçekleşti. Genel kurulda başkan Hasan Sertoğlu’nun istifası reddedildi.

A+A-

Olağan Genel Kurul’a faaliyet raporunu sunan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, divan başkanı Arslan Bıçaklı’ya istifasını verdi. Arslan Bıçaklı, istifayı genel kurula sundu, ancak 22 hayır, 1 evet oyu ile Hasan Sertoğlu’nun istifası kabul edilmedi.

Olağan Genel Kurul’a Süper Lig takımlarından Küçük Kaymaklı ile Yeni Boğaziçi kulüp yetkilileri katılmadı. Genel Kurula sunulan mali rapora göre ise federasyonun kasasında şu anda 74.000 TL’den fazla para aktif olarak bankada duruyor.

 

Sertoğlu istifasını sundu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu, yirmi üç (23) üye kulüp temsilcisinin katılımı ile gerçekleşti. Olağan Genel Kurul’da başkan Hasan Sertoğlu’nun istifası oy çokluğu ile reddedilirken, faaliyet ve mali rapor oy birliği ile kabul edildi. KTFF Olağan Genel Kurulu’nda divan başkanlığına Arslan Bıçaklı, sekreterliklerine de Kulüpler Birliği Başkanı Kemal Köseoğlu ile Bostancı Bağcıl Spor Kulüp başkanı Hasan Besim seçildi. Divanın oluşmasının ardından gündem gereği KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu genel kurula 2017-2018 futbol sezonu faaliyet raporunu sundu. Başkan Sertoğlu, faaliyet raporunun sunumunun sonunda, divana istifasını sunarak salondan ayrıldı. Bunun üzerine Hasan Sertoğlu’nun istifasını divan usul gereği genel kurul üyelerinin yetkileri ile gündeme aldı. Faaliyet raporunun ardından federasyonun bağımsız denetçisi Demir Adanır, mali raporu okuyarak, hazırlanan mali rapora göre şuanda federasyonun kasasında 74.755.71 TL aktif olarak durduğunu söyledi. Faaliyet ve mali raporların aklanmasının ardından genel kurulda başkan Hasan Sertoğlu’nun istifasının görüşülmesine geçildi.

 

Sertoğlu’nun istifasına 22 kulüp hayır, 1 kulüp evet dedi

Divan başkanı Arslan Bıçaklı, faaliyet ve mali raporun okunup aklanmasının ardından Başkan Hasan Sertoğlu’nun divana sunduğu istifanın görüşülmesine geçti. Genel kurulda açık yapılan oylama sonunda genel kurula katılan 23 kulüpten 22 kulüp Sertoğlu’nun istifasını kabul etmezken, 1 kulüp (Yalova) Sertoğlu’nun istifasının kabul etti. Alınan bu karar başkan Hasan Sertoğlu’na iletildi. Sertoğlu, yaptığı açıklamada “İlk yönetim kurulu toplantısında konunun değerlendirileceğini, anacak genel kurul kararına da saygı göstereceğini” söyledi.

 

Sertoğlu: “Futbol, ülke gençliğinin olmazsa olmazlarından dır”

Faaliyet raporunu genel kurula sunan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Ülke genelinde 10,000’in üzerinde (minik, yıldız, genç, büyük erkek, kadın)  faal futbolcunun futbol oynadığını, “Bu nedenle bu ülke gençliği arasında futbol olmazsa olmazlarındandır” dedi. KTFF bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olduğunun altını çizen başkan Hasan Sertoğlu, “Kulüpler bu değerin kıymetini bilsin ki devlet de bizlere o kadar değer versin” dedi.

 

“Para sizin, dağılımına da siz karar verin”

Başkan Hasan Sertoğlu, gerçekleşen KTFF Olağan Genel Kurulu sırasında faaliyet raporunu okurken genel kurula yaptığı konuşmada Devletin verdiği katkı parasının kulüplerin parası olduğunu ve kulüpler birliği ile bir araya gelerek bu paranın nasıl ve ne şekilde dağıtılmasına kulüplerin karar vermesini istedi.

 

“Futbolcular domates, hıyar gibi satılmamalı”

Faaliyet raporu sırasında futbolcu transferlerine de vurgu yapan başkan Hasan Sertoğlu, “Kulüplerin kendi öz varlıkları olan futbolcularını domates – hıyar gibi satmamalarını” istedi. Sertoğlu, “Sekiz – dokuz yıllık kulüp başkanlığı döneminde hiçbir oyuncusunu istemediği arzulamadığı bir kulübe satmadığını, hiçbir kulüpten de futbolcunun ve kulübünün rızasını almadan transfer yapmadığını” söyledi. Her zaman kulüplerin yanında olacağının altını çizen Sertoğlu, “Ancak bu konuda tahkim kurulundan da görüş aldıklarını ve futbolcunun imzası ve rızası olmayan hiçbir bonservisi kabul etmeyeceklerini” söyledi.    

Bu haber toplam 2427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.