Kosova’da bayrak var, güreşçi yok!

Kosova’da bayrak var, güreşçi yok!

Kosova’da 15.Uluslararası Adem Yashari Turnuvası Kıbrıslı Türk sporcular “Bütçe yetersizliği” nedeniyle katılamadı, turnuvanın gerçekleştiği salonda KKTC bayrağı da yer aldı.

A+A-

SPORYENİ (ÖZEL)

Kosova’da 15.Uluslararası Adem Yashari Turnuvası başladı. Kosova Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvaya geçmiş yıllarda KKTC Güreş Milli Takımı da katılırken, bu yıl “Bütçe yetersizliği” sebebiyle katılamadı.

SPORYENİ'ye konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Mehmet Öznacar, turnuvaya katılamadıkları için üzgün olduklarını belirtti. Turnuvanın gerçekleştiği salonda katılımcı ülkelerin bayraklarının arasına KKTC bayrağı da asılması dikkat çekti.

Öznacar: “Bütçe yetersizliği sebebiyle katılamadık, üzgünüz”

Konu hakkında SPORYENİ'ye bilgi veren Güreç Federasyonu Başkanı Mehmet Öznacar, turnuvaya davet aldıklarını ancak bütçe yetersizliği sebebiyle turnuvaya katılamadıklarını söyledi, “Biz katılabildiğimiz ölçüde katılıyoruz ama bazen de olmuyor. Turnuvaya gidememek üzücü bir durum” dedi.

Öznacar şunları söyledi:

“8 Kasım’da bize turnuvayla ilgili davet geldi. Biz de Spor Dairesi’ne hem yazı yazdık, hem de yetkililerle görüşme gerçekleştirdik. Bizim yıllık bütçemiz 160 bin TL ve kendi imkânlarımızla Kosova’ya gitmemiz imkânsızdı. Bize gelen davet, 4 sporcu, 1 antrenör, 1 hakem ve 1 idareci kafilesiydi. İnternetten ilet fiyatlarına baktık ve 44 ila 48 bin TL civarı arasındaydı. Spor Dairesi’ne bunları ilettik, onlar da bize yeterli bütçe olmadığını söylediler. Bu şekilde de turnuvaya katılamadık. Eğer ülkemizi tanıtacaksak bu gibi turnuvalara katılmak önemlidir. Biz katılabildiğimiz ölçüde katılıyoruz ama bazen de olmuyor. Turnuvaya gidememek üzücü bir durum, yapacak bir şey yok. Bayrak konusuna gelince, pankartlar önceden hazırlanmıştı. Orada art niyet yok.”

Bu haber toplam 8465 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.