Koop – YDÜ finali

Koop – YDÜ finali

Basketbolda Cumhuriyet Kupası’nda finale yükselen ekipler belli oldu. Dün oynanan karşılaşmalar sonunda LAÜ’yü mağlup eden Koopspor ve Mapfree’yi yenen YDÜ finale yükselen ekipler oldular

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Cumhuriyet Kupası’nda finale yükselen ekipler belli oldu. Rakiplerini mağlup eden Koopspor ile YDÜ yarın akşam oynanacak olan finalde karşılaşacaklar.

 

Koop farklı

Atatürk Spor Salonu’nda gecenin ilk maçı Koopspor ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında oynandı. İlk periyodu 32-24 LAÜ üstünlüğünde tamamlanan karşılaşmada 56-53’lük skorla Koop soyunma odasına önde girdi. Aradaki farkı üçüncü periyotta arttıran Koop, 21-22 çekişmeli geçen son periyodun ardından rakibini 104-86 yenerek finale yükseldi. Koopspor’da Angelo Warner kaydettiği 33 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. LAÜ’den 28 sayı üreten Lawson’un bu performansı takımı için yeterli olmadı.

 

YDÜ rahat kazandı

Gecenin ikinci karşılaşması Yakın Doğu Üniversitesi ile Mapfree arasında oynandı. YDÜ 22-12 önde tamamladığı ilk periyodun ardından soyunma odasın 40-27 üstünlükle girdi. Üçüncü periyot sonunda 62-36’lık skor avantajını yakalayan YDÜ, maçı 89-60’lık skorla kazanarak finalde Koopspor’un rakibi oldu. YDÜ’de Nenad Misanovic kaydettiği 21 sayı ile aynı zamanda maçın da en skorer ismi olmuş oldu. Cumhuriyet Kupası’nda final karşılaşması yarın Atatürk Spor Salonu’nda saat 20.00’de oynanacak.

Bu haber toplam 2274 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.