Kaptanlardan mesaj var

Kaptanlardan mesaj var

Kuzey Kıbrıs Milli Takımı kaptanları Hasan Piro ve Serhan Önet futbol severlere destek vermeleri çağrısında bulundu

A+A-

CONIFA Euro 2017’de mücadele edecek olan Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın tecrübeli isimleri ve takım kaptanları Hasan Piro ile Serhan Önet futbol severlere ülkelerinin takımını desteklemeye çağırdı. YENİDÜZEN’e konuşan kaptanlar, ambargolar altında ezilen ve dışa açılım imkanı bulamayan ülke sporcularına tribünlerde yer alarak destekte bulunulmasının kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

 

Piro: “Bizim için çok önemli bir turnuva”

Uzun yıllar Milli Takım’da görev yapan kaleci Hasan Piro, turnuvanın önemine değinerek sözlerine başladı. “Turnuvanın önemi bizim için büyük” diyen Piro, “11 yıldır ülkemizde böyle bir turnuva düzenlenmemişti. Genelde yurt dışındaki turnuvalara katıldık. O yüzden bizim için, ülkemiz için, futbolumuz için çok önemli bir turnuvadır” dedi.

 

“Yurt dışında gördüğümüz dolu tribünleri burada da görmek istiyoruz”

“Gerek biz futbolcular, gerek ülkemiz ve insanlarımız açısından bu turnuvayı çok önemsiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Piro, “Biz futbolcular çalışmalarda gerekli önemi gösterdiğimize inanıyorum. Bu önemin biraz da halkımızın da göstermesini bekliyoruz. Mesela geçtiğimiz yıl Abhazya’da katıldığımız turnuvada tamamı dolu tribünler önünde maçlar oynadık. Biz aynı desteği seyircimizden görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Herkes Türkiye’de takım destekliyor. Şimdi kendi ülkelerinin çocuklarına destek zamanı”

“Herkes Türkiye’de bir Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe maçına gider. Şimdi burada bir fırsat var. Kendi ülkelerinin çocukları...” şeklinde konuşan deneyimli file bekçisi, “Kendi insanlarına değer versinler. Küçük bir adada yaşıyoruz. Dışa açılım şansımız yok. En azından içte böyle bir turnuva yapıldığında bize güvendiklerini, inandıklarını, sahada neler yapabileceklerimizi onların görmelerini istiyoruz. Biz de bunları yaparken onları tribünde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Çağrı yapıyorum, bizi destekleyin”

Futbolda olmazsa olmazın futbolcu ve taraftar olduğunu belirten Piro, “O yüzden bütün ülkemizi, çocuğundan büyüğüne, tüm kesimleri yanımızda görmek istiyoruz. Özellikle Pazar akşamı açılış maçında bize müthiş bir destek verirlerse, biz de bir o kadar daha motive olacağız. Buradan çağrı yapıyorum; tüm ülkemiz lütfen bizi desteklesinler, bizi yalnız bırakmasınlar. Umarım günün sonunda da şampiyon olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Önet: “Güzel bir sonuçla taçlandıracağımza inanıyorum”

Milli Takım’ın bir diğer deneyimli ismi Serhan Önet ise oyuncular olarak taraftarın desteğini beklediklerini dile getirdi. “Disiplinli ve özverili hazırlandık” diyen Önet, “Bence son dönemlerdeki en iyi hazırlığı yaptık. Hazırlık açısından çok iyi organize olduk. Gerek teknik heyet, gerek oyuncular, gerekse federasyon çok özveriliydi. Güzel hazırlandık. Ben bunu güzel bir sonuçla taçlandıracağımıza inanıyorum” dedi.

 

“Oyuncular olarak destek bekliyoruz”

Yıllardır ambargolardan, boş tribünlerden yakındıklarını ve hep aynı şeyi söylediklerini belirten Önet, “Biz yıllardır aynı şeyi söylüyoruz. Ambargolar altında ezilen bir ülke olduğumuzu belirtiyoruz. Hep kendi yerimizde güzel atmosferlerde oynamadığımızdan yakınıyoruz. Umarım böylesi güzel bir organizasyonla bunlar son bulur. Bir de gelenlere güzel bir futbol seyri izleteceğimizin garantisini veriyorum. Türkiye’deki takımları destekleyerek inanılmaz paralar harcıyor insanlar. Tabi bunlar olacak ama onları bu kez bir kenara bırakıp o desteklerini biz oyuncular olarak burada bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.