Heyecan iki kez yaşanacak

Heyecan iki kez yaşanacak

Bu yıl 16-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Kıbrıs Rallisi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Geçmiş yıllarda büyük ilgi ile takip edilen Lefkoşa Özel Seyirci Etabı’nın bu yıl iki kez geçileceği açıklandı

A+A-

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kıbrıs Ralli Şampiyonası ve Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’na da puan verecek rallide 12’si Kıbrıslı Türk ekip olmak üzere toplamda 70 ekip katılacak. Yarışta ayrıca Türkiye’den de 6 ekip yer alacak.

Geçtiğimiz yıl ERC ve MERC’nin son ayağı olarak yapılan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak ve  sekiz yarışlık ERC’nin dördüncü ayağı, beş yarışlık MERC’nin de üçüncü ayağı olarak yapılacak. Kıbrıs Rallisi’nin takvimde hem son yarıştan alınması hem de Yunanistan Rallisi’nin hemen arkasına konulmasıyla Avrupalı ekiplerin ilgisinin arttığı görüldü. Böylece yarışa avrupadan 17 ekip kayıt yaptırdı.

16 Haziran 2017 Cuma günü Larnaka’dan start alacak olan yarışta, iki kez Avrupa Ralli Şampiyonu olmuş Polonyalı sürücü Kajetan Kajetanovic, Dünya Şampiyonası’nın önemli pilotlarından ve Orta Doğu Ralli Şampiyonu, Katarlı Pilot Nasser Al-Attiyah, Portekiz Ralli Şampiyonu Bruno Magalhaes ve Türkiye Ralli Şampiyonlarından Murat Bostancı gibi önemli isimler Avrupa Şampiyonluğu için yarışacaklar.

 

Lefkoşa Özel Seyirci Etabı 2 kez geçilecek

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) koordinatörlüğünde dördüncüsü yapılacak olan Kıbrıs Rallisi Lefkoşa özel seyirci etabının geçmiş yıllarda başarılı bulunması nedeni ile bu yıl iki kez geçilecek. Etapta bazı değişikliklere gidilerek heyecanın arttırılması hedefleniyor. Kuzeye geçiş noktası olan Taksim Sahası zıplama noktası geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu sene düz olarak hazırlanıyor. Ekipler zıpladıktan sonra “S” çizmeyecek. Böylece seyircilere daha süratli ve heyecanlı bir zıplama izletebilecekler. Girne Kapısı’nda ise şikan yerine “donut” denilen, rallicilerin saman balya etrafında aracı sürükleyerek bir tur atıp devam edeceği engel konulacak. Böylece Girne Kapısı’nda ralliyi takip edecek olan seyirciler görsel bir şölene tanıklık edecek. Lefkoşa Özel Seyirci Etabı, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü 11.30’da ve 16:30’da geçilecek. Gün içinde ise Lefkoşa Dereboyu’nda aktiviteler olacak.

 

12 Kıbrıslı Türk ekip yarışacak

Ülkemizin önde gelen pilotlarından  Rauf Denktaş, Bora Manyera, Deniz Fahri, Deniz Denner, Mustafa Bulutoğluları ve Ömer Yıldız da bu rallide start alacak. Mehmet Çocuk, Sadık Bilgimer, Mehmet Karaoğlan, Mehmet Yücel, Murat Aşık ve Tuğçe Eskimuhtaroğlu da bu rallide start alacak olan diğer Kıbrıslı Türkler olacaklar.

 

Kişmir: “Dördüncü kez hazırlamanın gururu içerisindeyiz”

Konu ile ilgili olarak Lefkoşa Eziç Restorant’ta basın toplantısı düzenlenerek yarış hakkında bilgi verildi. Basın toplantısında Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) Başkanı Tigin Kişmir, Kıbrıs Otomobil Kurumu Başkanı Antonis Michaelides ve Lefkoşa Türk Belesiyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı katıldı.

 “Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) özellikle Kıbrıs’ın en başarılı 2 toplumlu organizasyonu olarak gösterdiği, 3 senedir yapılan ve 17 Haziran 2017 Cumartesi günü dördüncü kez tekrarlanacak olan Kıbrıs Rallisi’nin seyirci özel etabını tekrardan hazırlamanın gururu içerisindeyiz” diyerek sözlerine başlayan Kişmir, güvenli bir organizasyon için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Önceki yıllarda olduğu gibi sürüş tekniklerinin en iyi şekilde sergilenmesi ve seyircilerin daha keyifli anlar yaşamaları için çalışmalar yaptıklarını belirten Kişmir, organizasyonun yapılmasında katkı koyanlara teşekkür etti.

 

Michaelides: “Ortak çabamıza hevesle katkı koyan KKTOK yetkilerine teşekkürler”

Kıbrıslı Türk yetkililerin çabalarını överek sözlerine başlayan Kıbrıs Otomobil Kurumu Başkanı Antonis Michaelides, “Kalabalığın ilgisini çeken şehir etabını gerçekleştirmek ve tüm hedefleri yerine getirmek için bu ortak çabamızda hevesle bizimle yakinen çalışan KKTOK yetkilileri değerli dostlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı en içten şekilde sunmak isterim” dedi. Geçtiğimiz yıllara oranla etabın güney kısmının daha kısa olacağı, kuzey kısmının da aynı kalacağı bilgisini veren Michaelides, en önemli değişikliğin, etabın iki kez geçilecek olması olduğunu belirtti.

“Lefkoşa’nın kuzeyinden başlayıp, Pile de sona erecek olan ekstra iki özel etap yapma arzusundaydık. Ne yazık ki, bu çaba, üstesinden gelinemeyen teknik problemler, başta merkezle etkin iletişim kurma ile ilgili sorunlar nedeniyle gerçekleşememiştir” diyen Michaelides, bu durumun kendilerini önümüzdeki yıl daha fazla etap olması için çabalarına umutsuzluk vermediğini dile getirdi.

 

Harmancı: “Adada sınırları aşan tek organizasyon”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise LTB olarak dördüncü kez ülkenin en önemli uluslararası boyuttaki spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan ve bunu mükemmele yakın bir derecede tamamlamaktan heyecan ve gurur duyduklarını kaydetti.

Harmancı, Lefkoşa’nın hem tarihi, hem de sunduğu görsel olanaklarla seyircilere büyük bir zevk yaşattığını ve uluslararası boyutta tanınmaya da katkı koyduğunu söyledi.

Çok büyük bir hazırlık içerisinde olunduğunu, yaklaşık 4 sokağın organizasyondan etkilendiğini ifade eden Harmancı, bölgede yaşayan insanların en az rahatsız olacağı şekilde çalıştıklarını da belirtti. Sokak sakinlerine önceden bilgiler verildiğini ve ne gibi tedbirler alabileceklerini bildiklerini kaydeden Harmancı, sıkıntılı durumlarda da kendilerine ulaştıklarını ve bunların aşılması için belediyenin elinden geleni yaptığını ifade etti.

Harmancı, Kıbrıs Rallisi’nin Kıbrıslı Türk sporcuların kendilerini uluslararası arenada uluslararası bir şemsiyenin altında gösterebilecekleri tek tanınmış ve aynı zamanda adadaki sınırları aşan tek organizasyon olduğunu da vurguladı.

Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.