Halk Evi dert yandı

Halk Evi dert yandı

Girne Halk Evi basın toplantısı düzenleyerek sportif gelişmeleri ve Girne Belediyesi ile yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Girne Halk Evi basın toplantısı düzenleyerek kulüpteki gelişmeler ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında spor basınına bilgi verdi. Takıma ara transfer döneminde katılan oyuncular ve Ertaç Taşkıran’ın da yer aldığı basın toplantısı Lefkoşa Eziç Restoran’da düzenlendi. Kulüp başkanı Veli Esendağlı bu yıl ligde kalmayı hedeflediklerini, önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynamak istediklerini belirtti. Esendağlı ayrıca Girne Belediyesi ile yaşadıkları sıkıntıları spor basını ile paylaştı.

 

Esendağlı: “Altyapıya önem veriyoruz”

Basın toplantısında konuşan Girne Halk Evi kulüp başkanı Veli Esendağlı, ara transfer döneminde takımı güçlendirme adına takviyeler yaptıklarını, bunların bazılarını bonservisli olarak kadrolarına kattıklarını belirtti. Göreve geldikten sonra altyapıya önem vermek istediklerini, bu bağlamda Fırat Deniz’i altyapıya koordinatör olarak getirdiklerini ifade etti. “Girne Halk Evi transferde para vermekten yoruldu” diyen Esendağlı, bu bağlamda altyapılarını güçlendirme hedefinde olduklarını söyledi.

 

“Felix ve Oladele tamam. Ertaç ayrılmayacak”

“Ligin ikinci devresinde çok iyi sonuçlar alarak ligi rahat bir yerde bitirmek istiyoruz” diyen Veli Esendağlı, bunu başarabilecek kadroya sahip olduklarını belirtti. Felix ve Oladele transferlerinin tamamlandığını, oyuncuların bugün imza atacağını belirten Esendağlı, Ertaç Taşkıran’ın takımdan ayrılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. “Satılık oyuncumuz yok ama ayrılmak isteyenlerin durumunu değerlendiririz” diyen Esendağlı, ara transferde önemli takviyeler yaptıklarını, bu yıl lige tutunmak istediklerini, önümüzdeki yıl da şampiyonluğa oynama hedeflerinin olduğunu ifade etti.

 

“Beş yıl önce otopark istedik, konu gündeme bile getirilmedi”

Girne Halk Evi başkanı Veli Esendağlı, Girne Belediyesi ile yaşadıkları sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kulübün yanında yer alan otoparkın 5 yıl önce kulübe verilmesi için belediyeye başvurduklarını ancak Belediye Meclisi tarafından konunun hiç gündeme getirilmediğini ifade etti. “Burada başka kulüplere verildi, bize verilmedi noktasında değiliz” diyen Esendağlı, konuyu randevu alarak başkan Nidai Güngördü’ye ilettiklerini ancak uzak bir yaklaşımla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

 

“Halı sahayı ne belediye yapıyor, ne de yapmamıza izin veriyor”

Görüşmenin ardından Türk Ocağı’na otopark verildiğini öğrendiklerini belirten Esendağlı, Güngördü’nün kendilerine daha önce halı saha verildiği için taleplerinin kabul edilmediğini ilettiğini ileri sürdü. Halı sahanın şu anda atıl durumda olduğunu, bunun sebebinin yürüyüş yolu projesi olduğunu, projeden dolayı çökmelerin olduğunu ve halı sahanın da etkilendiğini belirten Esendağlı, “Ne belediye yapıyor, ne de yapmamıza izin veriyorlar” açıklamasını yaptı.

 

“Kulübün önü otobüslere otopark olarak verildi”

Kulüp binasının önünün belediye tarafından otobüslere otopark olarak verildiğini söyleyen Veli Esendağlı, “Kendi arabalarımızla kulübe girmemize imkan yok. Otobüslerden rica ediyoruz. Girne’de başka yer kalmadı, Girne Halk Evi kulübünün önü verildi” açıklamasını yaptı. Esendağlı yazılı olarak müracaat yaparak konuyu dile getirdiklerini, bu noktadan sonra bu konuları spor basını ile paylaşmaya karar verip bu basın toplantısını düzenlediklerini belirtti. “Girne’de kurulan, gerçek Girneli bir kulübün gereken saygıyı ve itibarı görmedik” diyen Esendağlı, Güngördü’nün başkanlığı süresince belediyeden bir şey kabul etmeyeceklerini ifade etti.

 

“Hedef önümüzdeki yıl şampiyonluk”

Göreve kısa vadeli gelmediklerini, ciddi projelerinin olduğunu belirten Girne Halk Evi başkanı Veli Esendağlı, “Ciddi olduğumuzu yaptığımız transferlerle de gösterdik. Bu yıl ligde kalıp, önümüzdeki yıl şampiyonluk hedefliyoruz. Onun için buradayız. Hedefimiz ayrıca Girne Halk Evi’nin kendi kendini çevirebilecek bir yapıya kavuşmadı” dedi.

Bu haber toplam 1736 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.