1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güzelyurt'ta aşılama gecikmeli başladı
Güzelyurt'ta aşılama gecikmeli başladı

Güzelyurt'ta aşılama gecikmeli başladı

Güzelyurt Sağlık Merkezi'nde 80 yaş üzeri için saat 12.00'de başlayacağı açıklanan Covid-19 aşılaması, saat 13.45 civarında başladı. Saat 12.00'de aşı yapmak için gelen 80 yaş üzeri vatandaşlar, yaklaşık 2 saat aşıların gelmesini bekledi.

A+A-

Güzelyurt Sağlık Merkezi'nde 80 yaş üzeri için saat 12.00'de başlayacağı açıklanan Covid-19 aşılaması, saat 13.45 civarında başladı. Saat 12.00'de aşı yapmak için gelen 80 yaş üzeri kişiler, yaklaşık 2 saat aşıların gelmesini bekledi.

 

Neler yaşandı?

Saat 12.00'de Merkezde toplanan vatandaş, içerideki bekleme salonunda sırasını alırken görevliler "Bir saat rötarlı başlanacak" bilgisi verdi.

Güzelyurt Sağlık Merkezi'nde aşı yaptırmaya gelen vatandaşlar, gecikmeden habersiz bırakıldı.

Merkezdeki sağlık çalışanları, "Bu bölgede aşı yapılacağı son anda belli oldu, bu nedenle aşı kartlarımızda küçük bir sorun yaşadık, aşılar ve kartları bekliyoruz. Saat 13.00 gibi başlamayı hedefliyoruz. Buna göre de bitiş saatimizi de öteleyeceğiz" dedi.

Gecikmeyle, merkezdeki kalabalık da giderek artıyor, sosyal mesafe kuralları için endişe duydu.

Güzelyurt'ta aşı olmaya gelen vatandaşlar Merkezdeki bekleme salonuna alınmadı. Birçok yaşlı merkez önünde bekledi. Merkez içindeki sosyal mesafenin çiğnenmemesi için bu uygulamanın yapıldığı ifade edildi.

Bunun 'aşı vermeyi durdurun' talimatından kaynaklandığı belirtilirken, devreye Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin girdiği ifade edildi.

Aşıların Güzelyurt Sağlık Merkezi'ne ulaşmasıyla 13.45 civarında Güzelyurt'ta da 80 yaş üzeri Covid-19 aşılaması başladı.

omorfo-2-001.jpg

omorfo-5.jpg

omorfo-1-001.jpg

omorfo-4.jpg

Fotoğraflar: Fehime ALASYA

Bu haber toplam 3259 defa okunmuştur