Gollü derbiler

Gollü derbiler

K-Pet Süper Lig yarın Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği derbisi ile start alacak.

A+A-

HER MAÇ GOL VAR… 2015 – 2016 sezonundan bu yana Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı arasındaki derbiler gollü geçti. Son 3 sezonda oynanan 6 lig mücadelesinde sadece bir maçta tek gol oldu, diğerlerinde en az 2, en fazla 5 kez meşin yuvarlak filelerle buluştu

 

u EV SAHİPLERİ KAZANAMIYOR… Son üç sezona bakıldığında ‘Leymosun Derbisi’nde ilginç istatistikler söz konusu. Ev sahibi sıfatı ile maçta yer alan ekipler son 6 maçta galip gelemedi. Bu 6 maçta ilk golü atan ekipler de sadece 2 kez sahadan 3 puanla ayrılabildi

 

K-Pet Süper Lig’de 2018 – 2019 futbol sezonu yarın oynanacak Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği derbisi ile başlayacak. Ligin açılışı ülkemizin en önemli derbilerinin başında gösterilen ve ‘Leymosun Derbisi’ olarak adlandırılan bu derbi ile yapılacak. Her iki takım arasında ligde oynanan son 6 derbi mücadelesine bakıldığında hemen hemen tüm istatistikler eşit görülüyor.

 

Galibiyet sayıları eşit

İki takım Türk Ocağı’ın şampiyon olarak yeniden ülke futbolunun en üst liginde yer almaya başladığı 2015 – 2016 sezonundan itibaren lig mücadelesinde karşı karşıya gelmeye başladı. Son üç sezonda oynanan 6 derbi mücadelesinde ise her iki takım da 2’şer galibiyet elde ederken 2 karşılaşmada taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

 

Gollü maçlar

İki takım arasında oynanan 6 derbi mücadelesinin sadece bir tanesinde tek gol atıldı. Diğer mücadelelerde ise en az iki, en fazla beş kez meşin yuvarlak filelerle buluştu. İki ekibin geçtiğimiz sezonki buluşmasında ise ilk yarıdaki maçı Doğan Türk Birliği 3-1, ikinci yarıdaki maçı da Türk Ocağı 4-1’lik skorlarla kazanma başarısı gösterdi.

 

İlk golü atmak yetmedi

Son üç sezona bakıldığında ise ilginç bir istatistik söz konusu. Derbi mücadelesinde ilk golü atan taraf sadece iki maçta galip gelebildi. Geçtiğimiz yıl ilk yarıda Türk Ocağı’nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada sarı siyahlılar öne geçmesine rağmen galip gelen taraf 3-1’lik skorla Doğan Türk Birliği olmuştu. Keza, ligin ikinci yarısında Doğan Türk Birliği’nin ev sahibi olduğu derbi mücadelesinde de sarı lacivertliler öne geçmiş fakat Türk Ocağı maçı 4-1’lik skorla kazanmıştı.

 

Bir kez kupada eşleştiler

İki takım son üç sezon içerisinde bir kez kupada karşı karşıya geldiler. 2016 – 2017 futbol sezonunda oynanan Koopbank Kıbrıs Kupası’nda 2’nci turda rakip olan Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı arasındaki mücadelede tur atlayan taraf 1-0’lık skorla sarı siyahlılar olmuştu. Ocak aynı yıl kupayı kazanma başarısı da gösterdi.

 

Ev sahibi olan kazanamıyor

Her ne kadar iki ekip de Mete Adanır Stadı’nı kullansa da ev sahibi sıfatı ile yer aldığı derbi mücadelelerinde galip gelemedi. Son 6 maça bakıldığında galip gelen takımlar genellikle konuk sıfatındaki takımlar oldu. İki takım arasında oynanan son 6 lig mücadelesi şöyle:

 

2017 – 2018

10. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-3

25. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 1-4

 

2016 – 2017

1. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 0-1

16. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 2-2

Kıbrıs Kupası 2. Tur: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 0-1

 

2015 – 2016

3. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-1

16. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 1-3

Bu haber toplam 2188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.