CONIFA’NIN ARDINDAN…

CONIFA’NIN ARDINDAN…

CONIFA 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ardından ilginç istatistikler göze çarptı…

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizde 4-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen CONIFA 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası geçtiğimiz akşam sona erdi. Finalde milli takımımızı penaltı atışları sonrasında 5-3 mağlup ederek kupayı Padanya kazandı. Turnuva boyunca ilginç istatistikler dikkat çekti.

 

8 takım mücadele etti, 16 maç oynandı

4-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen CONIFA EURO 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Kuzey Kıbrıs, Man Adası, Padanya, Karpatalya, Sekelistan, Abhazya, Felvidek ve Günay Osetya takımları olmak üzere toplam 8 takım mücadele etti. 8 takımlı organizasyonda 6 günde toplam 16 maç yapıldı.

 

Şampiyonun turnuva hikayesi

Turnuvanın B Grubu’nda Felvidek, Man adası ve Sekelistan takımlarıyla eşleşen Padanya, ilk maçında Man Adası’nı 1-0’la geçti. 2’nci maçta Sekelistan ile Mağusa’da karşılaşan Padanya, bu maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Grubun son karşılaşmasında Felvidek’i 2-0 mağlup eden Padanya 7 puanla grubundan lider çıkarak A Grubu ikincisi Abhazya ile yarı finalde eşleşti. Güzelyurt’ta oynanan yarı final maçında 90 dakikada gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında rakibi Abhazya’yı 6-5 mağlup eden Padanya, final vizesini aldı. Finalde milli takımımızla karşılaşan yeşil beyazlılar, 1-1 biten maçta penaltı atışları  sonrasında milli takımımızı 5-3 mağlup etmeyi başararak turnuvanın şampiyonu oldu.

 

Toplamda 43 gol atıldı

Turnuva boyunca oynanılan 16 maçta takımlar, 43 gol atma başarısı gösterdi. Turnuva maç başına 2.68 gol ortalamasıyla tamamlanırken, en fazla golü milli takımımız attı. Milli takımımız bu turnuvada çıktığı 5 maçta 12 gol atmayı başardı. Turnuva boyunca en az gol atan takım ise Felvidek takımı oldu. Felvidek, 3 maçta sadece1 atabildi. Öte yandan, Kuzey Kıbrıs Girne Mete Adanır Stadı’nda oynadığı Güney Osetya maçını 8-0 kazanarak turnuvadaki en farklı galibiyeti de almış oldu. 

 

En erken ve en geç atılan gol Abhazya’dan

Turnuvada en erken ve en geç gol atan takım Abhazya oldu. Abhazya, A Grubu’nun ilk maçında Mete Adanır Stadı’nda Güney Osetya ile oynadığı karşılaşmada bu iki unvanı da aldı. 1’inci dakikada Dmitrii Korlova’yla öne geçen Abhazya, 62’nci dakikada kalesinde golü görmekten kurtulamadı. 90+2’nci dakikada sahneye çıkan Ruslan Shoniya takımının kazanmasındaki kilit oyuncu oldu.

 

Gol Kralı Sekelistan’dan

Turnuvayı üçüncü tamamlayan Sekelistan aynı zamanda gol kralı da çıkardı. Sekelistan forması ile turnuvada 4 gol kaydetmeyi başaran Barna Bajko CONIFA 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın gol kralı oldu.

 

En çok gol Girne’de, en az gol Güzelyurt’ta atıldı

Turnuva boyunca 4 farklı stadyumda maçlar oynandı. Her stadyumda da 4 karşılşaşma oynanırken, açılış ve kapanış maçları Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynandı. Mete Adanır Stadı’nda oynanılan 4 maçta fileler tam 21 kez havalandı ve turnuvadaki en gollü maçlar bu sahada yaşandı. Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda ise tam aksine oynanılan maçlarda normal sürelerde sadece 2 gol atılabildi. Turnuvada en az gol sevinci bu sahada yaşandı.

 

2 maç penaltılara kaldı

Turnuvanın yarı finalinde Abhazya ile Padanya Üner Berkalp Stadı’nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 biten mücadelede penaltı atışları yapıldı. Padanya bu atışlar sonrasında rakibi Abhazya’yı 6-5 mağlup ederek finale kalan ekip oldu. Final maçında milli takımımızın Padanya ile oynadığı karşılaşmanın normal süresi de beraberlikle sonuçlandı. Penaltı atışlarına gidilen maçta Padanya maçı 5-3 kazanarak şampiyonluğunu elde etti. 

 

Turnuvada dikkat çeken detaylar şu şekilde;

Maç sayısı: 16

Gol sayısı: 43

Turnuva sıralaması (ilk 4 takım): 1. Padanya, 2.Kuzey Kıbrıs, 3. Sekelistan, 4. Abhazya

Maç başına gol ortalaması: 2.68

En çok gol atan takım: Kuzey Kıbrıs (12 Gol)

En az gol atan takım: Felvidek (1 Gol)

En çok gol yiyen takım: Güney Osetya (13 Gol)

En az gol yiyen takım: Kuzey Kıbrıs – Padanya (2’şer Gol)

 Gol Kralı: 4 Gol: Barna Bajko (Sekelistan)

En farklı Skor: (Kuzey Kıbrıs – Güney Osetya: 8-0)

En çok görülen skor: 1-0 (4 kez)

Turnuvada; 4 kez 1-0, 2 kez 2-1, 1-1 0-0, 1 kez 8-0, 2-2, 2-0,3-1, 2-4 ve 1-4 skorları görüldü.

---------------------

sampiyon-padanya.jpg
Turnuvanın şampiyonu Padanya oldu

milli-takim.jpg
Milli takımımız finalde Padanya’ya 5-3 kaybederek turnuvada 2’nci oldu

centilmen.jpg
Turnuvada en centilmen takım Padanya oldu

kral.jpg
Turnuvanın gol kralı 4 golle Sekelistan’ın oyuncusu Barna Bajko oldu

en-iyi-kaleci.jpg
Turnuvanın en iyi kalecisi Padanya’nın file bekçisi Marco Murriero oldu

 

FOTOĞTAFLAR: BURHAN GÜRKAN - EREN ŞİŞİK

 

        

Bu haber toplam 3050 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.